Skådespelaren Elliot Page, som kom ut som trans förra året, kommer att hedras med ett pris på världens största hbtq-filmfestival – Outfest. Priset är ett Achievement Award som delas ut under en gala i Los Angeles 22 augusti.

Festivalen hälsar i ett uttalande till Variety att man vill uppmärksamma exceptionella talanger och starka förebilder för hbtq-samhället.

– Elliots mod, stöd och personliga resa har gjort honom till en av sin generations mest uppskattade och respekterade figurer, och hans begåvning och röst leder en ny generation inom hbtq- och nöjesvärlden, lyder motiveringen.

– Nu, mer än någonsin, är det så viktigt att våra röster förstärks och representerar i film och media, och för folk att höra våra berättelser, kommenterar Elliot Page.

Den Oscarsnominerade skådespelaren, känd från bland annat filmen ”Juno” och tv-serien ”The Umbrella Academy”, kom ut som transman i slutet av 2020. ”Jag älskar att jag är trans, jag älskar att jag är queer”, skrev han i ett öppenhjärligt och emotionellt inlägg på Instagram.