Kvinnornas favorit är …
Anna Classon

Som jag har jagat Anna Classon. Mer än någon annan. Jag har till och med använt mitt alterego ”Araben” för att få kontakt med henne, men då har jag bara kommit till hennes alterego ”Anita i charken”.

Jag vet inte vad det är som gör att Anna undviker mig? Kanske är hon lite rädd för att bli intervjuad? Till slut får jag i alla fall tag i henne. Hon sitter och får fotmassage i ett tält i Pride Park. Jag tvingar henne att samtala en stund med mig. Så vi sätter oss ”backstage” i Roxytältet. Jag får ställa mina frågor och hon får slänga i sig en Roxyburgare.

Anledningen till att jag har jagat Anna Classon, i någon som känns som en evighet, är att en kvinna från Storbritannien kommer bli hitflugen, eftersom hon vann dejten med Anna. I tävlingen Win a date with Stockholm har kvinnor över hela världen kunnat rösta fram den svenska kvinna som de helst skulle vilja dejta. Kvinnornas favorit är Anna. Det verkar vara fler än jag som går i gång på det här med svåråtkomlighet helt enkelt.

Hur känns det att ha vunnit tävlingen?

– Det är en sån sjuk grej. Det var min kollega Anna Högkil som tyckte att jag skulle vara med.

Trodde du att du skulle vinna?

– Tror man någonsin att man ska vinna? Men visst, det är jätteflott!

Vad kommer ni göra på dejten?
– Jag är inte helt på det klara med det. Det här blir ju i vinter. Jag får visa personen och hennes väninna mitt Stockholm helt enkelt. Vad gör man här på vintern? Äter julbord? Vad hade du velat göra? Det blir inga vintersporter i alla fall. Skridskor har jag aldrig lärt mig. Det var bara rika som kunde lära sig det när de var små.

Vad har du för förhoppningar på dejten?

– Jag har inga förhoppningar överhuvudtaget. Vi ska ha kul och vi ska ut och äta. Roxy blir det också, på ett eller annat sätt. Jag kommer nog dra ihop ett gäng, så slipper jag prata hela tiden.

Jag skulle kunna stå för underhållningen.

– Det tror jag alldeles säkert.

Vad gjorde att du fick flest röster?
– Samma kategori som jag, vann i killarnas tävling också. Mat och dryck. Folk älskar att gå ut och äta.

Christina Guggenberger, projektledare för Stockholm Gay & Lesbian Network, som ansvarade för kampanjen, tror att Anna vann för att hon hade en bra plan för dejten och för att hon ser bra ut.
– Jag tror att Anna vann för att hennes Stockholmsprogram var lockande och för ”her looks”.

På kampanjsidan hade var och en av de sex svenska kvinnorna berättat vad de ville ta med vinnaren på för slags dejt. Anna ville bjuda på mycket mat och dryck.

Hur kommer dejten avslutas?

– På Roxy.

Men blir det någon action?
– Någon action? Ja, alltså det beror på vad de är sugna på att göra. Jag är för gammal för klubb. Är det klubbtjejer i 25-års åldern, får de gå med någon i sin egen ålder. Någon threesome blir det inte tal om! Någon sådan dejt är det inte.

Kan du berätta om någon dejt som du varit på och som du minns?

– Absolut inte! Det håller jag för mig själv. Dessutom har jag inte varit på så många dejter. Vi har inte riktigt den dejtingkulturen här i Sverige än, men med alla som kuskar runt på nätet så kommer det nog bli allt vanligare. Det är ett kul sätt att träffa nya människor på. Men det kan ju också bli katastrofalt trist.

Hur gör du då?

– Jag jobbar ju på Roxy. Det är som att bo på Qruiser.

Hur är din drömdejt?

– Det här ska ju inte handla om mig.

Har du några läckra dejtingtips till mig?
– Hahaha! Bra fråga. Jag har absolut inga. Lotta kanske har. Jag ska fråga henne.