Den twerkande frisören från Göteborg har nära 10.000 följare på TikTok. Men i kvällens sösongspremiär Idol får sången stå i fokus. Mattias Mutlu, 25 år, är bland de första deltagarna i årets säsong (den 17:e i ordningen!), och han möter juryn med ett budskap om acceptans.

I programmet berättar en tårögd Mattias om hur det är att växa upp som syrian och homosexuell:

– Jag har levt i tretton år med mobbning. Att växa upp som homosexuell inom den assyriska kulturen har inte varit det lättaste, det är en krock med den kulturen jag har. Jag har alltid fått höra att jag är onormal, eller att jag ska dö för att jag är den jag är.

När han skulle komma ut för sin familj var det med blandade känslor – hur skulle de reagera?

– Men det har bara varit normalt. Jag har deras stöd, de älskar mig för den jag är och vi kan prata ut om allting. Det är så det ska gå till i den homosexuella världen. En familj ska acceptera sina barn oavsett vad, säger Mattias.

Låten han har valt att framföra i Idol är mycket personlig för honom: Calum Scotts No Matter What, som handlar just om rädslan inför att komma ut.

Mattias imponerar även på juryn med sina danskunskaper, och han passar på att lära Kishti och Katia Mosally traditionella syriska danssteg. Se mer och hör hans sång i Idol i TV4 ikväll kl. 20:00.