Det krävs mod att stå på scen och sjunga inför Idol-juryn, och desto mer att dela med sig av sin komma-ut-historia i tv. Göteborgskillen Mattias Mutlu sjöng No Matter What i säsongspremiären av Idol igår och fick sin guldbiljett av juryn. Men det är inte allt: ytterligare en belöning kom med en överraskande videohälsning från självaste Calum Scott som skrivit låten!

”Hej Mattias, Calum Scott här! Jag vill bara säga grattis och hur stolt jag är över dig. För att du lever med din sanning, att du är ärlig mot de runtom dig. Din sång kommer att förändra någons liv”, hälsar den brittiske sångaren i en video till Mattias.

Bläddra för att se videohälsningen.

– Det är ändå stort att få en hälsning från en så pass stor artist, och som också har kommit ut. Det kändes helt underbart!, berättar Mattias för QX.

Varför valde du att sjunga just Calum Scotts ”No Matter What” i Idol?

– Första gången jag hörde den lyssnade jag bara på texten, och det kändes lite så som jag hade känt under tiden jag var diskret. Sättet han berättade sin historia på… ”It took me years to tell my mother”, sjunger han, och det tog mig också flera år att berätta för familjen. Låten kändes så personlig, som om den vore baserad på mitt liv.

Kändes det självklart att dela med dig av din historia i tv?

– Det är inget jag vill hålla inne med. Jag vill få ut min historia för alla där ute som kanske inte kan komma ut. Kanske kan de se mig och andra som förebilder. Det kändes självklart, det här är den jag är idag och jag vill att folk ska se mig och acceptera mig.

Följ Mattias Idol-resa på TV4.