Den klassiska skräckdockan Chucky är tillbaka, denna gång i en tv-serie. Den rödhåriga demondockan ska sätta skräck i en ny generation när den åtta avsnitt länga serien får premiär i USA den 12 oktober.

Nyligen kom trailern där vi kan se hur unge Jake Wheeler köper dockan på en loppis och strax efter detta upptäcker att den kan prata och röra sig utan batterier i kroppen.
Chuckys nye unge ägare spelas av Zachary Arthur, som vi tidigare sett i Transparent, och är är en ung gaykille, vilket känns som en fräsch 2020-uppdatering. Hans pappa har lite problem med sin sons sexuella uppvaknande, och Zack mobbas dessutom i skolan. Något som får Chucky att plocka fram knivarna…

Serien är skapad av Don Mancini, som själv är gay, och har skrivit varenda en av de tidigare filmerna om Chucky. Han berättar för sajten SFX att han steg för steg införlivat HBTQ-element i Chucky-serien och nu var det dags att göra huvudrollsinnehavaren gay.
– Att flytta detta till tv, och ha så mycket mer tid att berätta något och att utveckla karaktärer och deras relationer, gav mig ett tillfälle att bli mer personlig, och till och med självbiografisk. Så rollfiguren Jake, som spelas av Zack Arthur, innehåller många självbiografiska element från min bakgrund.

Chucky kommer att visas i Sverige med premiär den 31 oktober på C More.