I natt hölls årets Met Gala. Galan, som är årets stora snackis i modekretsar och lockar till sig fler stora namn än någon annan gala, anordnas av Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York och Vogue, med chefredaktör Anna Wintour i spetsen. Galans främsta mål är att samla in pengar till museets kostym- och modeavdelning och biljetterna är väldigt dyra.
Här får kändisarna möjlighet att sväva ut lite mer än på andra galor och under ett givet tema slåss designers för att jobba med namn som Kardashians, Rihanna, Billie Eilish, J.Lo, Justin Bieber och såklart, Lil Nas X.
Årets tema var In America: An Anthology of Fashion och det var en lite yngre och mer mångfacetterad entrématta vi såg under natten. Aldrig förr har en så stor portion av gästerna varit HBTQ+, och en kan nästan säga att ALLA var där.

Frank Ocean stod för en av de största snackisarna då han gjorde entré på vita mattan med en grönfärgad robotdocka. Vad tanken bakom detta var är oklart, och när han tillfrågades om sin outfit och lite udda accessoar av värdinnan Keke Palmer svarade Ocean: ”Filmisk magi, Amerika, jag älskar dig förresten. Jag är ”starstruck”, och så nickade han mot robotbarnet och sa: ”Han är ”starstruck”.
Well, okej.

Vidare: Fotbolsspelaren Megan Rapinoe bjöd på en liten gaykupp med sin lilla väska med texten ”In Gay We Trust”, Rihanna bekräftade kärleken till ASAP Rocky genom att komma inlindade i två stora filtar, medan amerikanska stiltidningar chockades över att Madonnas dotter Lourdes León kom med HÅRIG ARMHÅLA! Chocken 2021!

Här är nattens bilder i ett regnbågssvep.