Pandemin har gjort att Tuck O´Hejs digitala shower fått spinn. Men nu vankas det äntligen fysisk show och det blir på Nalen den 1 oktober. För att fira att restriktionerna är släppta blir det en fullspäckad klubbkväll som arrangeras med King Kongs Erik Engebretsen (Pink Pig Productions).

Under kvällen blir det uppträdanden av: Brenda Mandlar, Ceviche de Chocho, Indica X-Pose, Liam Teasem, Lizette Lizette, Pom-Pom Grenade, Reine, Tina Fisk och så dj:ar Panica Tax.

 

Berätta, vad kommer ni göra på Nalen?
– Den första oktober har vi live-premiär för dragshowen Tuck O”Hej. Efter drygt ett år av digitala shower under pandemin är vi otroligt exalterade till att få träffa en klubbsugen publik IRL! Och det kanske redan finns ett datum planerat för nästa show…
Vad händer den här kvällen, är det en klubbkväll eller mer show?
– Det är en dragshow i klubbmiljö. Vi vill ha samma stimmiga och avslappnande stämning som finns på mer intima klubbar och Nalen Klubb är Stockholms bästa lokal för konserter och spelningar, ljudet är helt fantastiskt!
Hur har pandemin varit för er?
– Jättebra (skrattar)! Vi har tagit ett stort ansvar och haft digitala shower där vi kan möta publiken utan att behöva riskera att någon blir smittad. 100% covid-safe dragshow har varit vårt framgångsrecept. Däremot är vi ju överlyckliga som många andra över att Kultursverige öppnar upp och vi kan få vara nära igen.
Det känns som att dragcommunitityt är större än nånsin, hur är sammanhållningen alla dragartister emellan?
– Något positivt med våra digitala shower är att vi skapat en stark sammanhållning och fått nya kompisar utanför Stockholm. Vi har lyckats boka mer än 40 olika artister på våra shower! Drag finns ju överallt och genom att inte enbart behöva jobba med artister på samma ort som en själv upplever vi i alla fall att sammanhållningen stärkts på det sättet.
Vilka är ni och hur startade ni?
– Vi är en duo i drag och utöver det är vi ett par out of drag! Det är nog därför folk märker vår kemi när vi leder shower. Vi startade vår ’riktiga’ karriär som husdrugor på King Kong, den klubben lades ju tyvärr ned på grund av gnälliga grannar. Men det var på den klubben vi kunde utveckla våra karaktärer och få mer erfarenhet av att både uppträda och att få vara värdinnor. Det var även så vi lärde känna Erik Engebretsen som också är med och arrangerar detta event med oss.
Vad utmärker er drag?
– Definitivt vår kemi som vi nämnde innan! Trots att vi har väldigt olika stilar i drag hittar vi alltid ett sätt att skapa matchande outfits, vi inspirerar varandra och pushar varandra att alltid utvecklas. Sen när vi är värdinnor och håller i mikrofonen brukar det bara flyta på. Vi får ofta frågan om ifall vi förbereder manus innan vi går på scenen, men allt händer live! Ett år med digitala shower har förberett oss för vår stora premiär.

Biljetter går att köpa via denna länk