Dags för ännu en stor festival med tonvikt på nostalgi och med alldeles för få öppet homosexuella artister. Nej, jag pratar inte om Pride, utan om Göteborgs stolthet Way Out West som i morgon drar igång för sjätte året i Slottsskogen och på klubbar runt om i staden.

Nytt för i år är att festivalen växt till tre hela dagar, och i år toppar man med idel nostalginamn som Refused, Kraftwerk och Blur. Det kommer svenska favoriter som Laleh, Deportees och First Aid Kit, men såklart även som vanligt en hel hög indiefavoriter som Florence + the Machine, Bon Iver, Niki and the Dove, Feist och nya supergruppen INGRID med bland andra Lykke Li, Peter, Bjorn & John och Bloodshy & Avant.

Alla festivalande bögar och flator – och vi brukar vara en hel del – kommer dessutom kunna uttrycka sitt stöd för den förste, store (manlige) amerikanske hip-hop/RnB-artist som kommit ut som bög (eller i alla fall bi), när Frank Ocean står på scenen på lördagskvällen. Ocean gick för några veckor sedan ut på sin Tumblr och berättade att han varit kär i en kille under två år, en kärlek som tyvärr inte visade sig vara besvarad, och på hans senaste skiva finns flera spår som handlar om kärlek mellan två män. Kanske får vi höra Pink Matter i Slottsskogen på lördag?

Festivalen har dessutom sedan förra året utvidgats med en hel hög filmpremiärer, och i samband med premiären av ”I rymden finns inga känslorAndreas Öhmans” nya film Bitchkram (underbart namn!) gör Stockholm Pride-favoriterna The Sound of Arrows en liten intim gratisspelning på restaurang Locatelli på Avenyn ikväll klockan 21. Filmen visas 11.00 på torsdag.

Vi ses i Slottsskogen!