I en intervju med amerikanska tidningen People berättar Ruby, tillsammans med sin mamma Jamie Lee Curtis, just nu bioaktuell i senaste Halloween-filmen, om sina upplevelser av att komma ut som trans.

Det var under förra året som Ruby samlade sin familj på deras bakgård i Los Angeles. Hon hade då planer på att komma ut – men i stundens hetta ångrade hon sig.
-Det var läskigt, bara det faktum att jag skulle berätta något om mig själv som de inte visste, berättar Ruby Guest i People.

Så Ruby åkte därför därifrån och kom ut till sin mamma via ett sms i stället.
– Jag ringde upp henne direkt. Självklart var det tårar inblandat, säger Jamie Lee Curtis.

Tankarna om identitet började bubbla när Ruby som 16-åring fick frågan vilket kön hon har av en vän som är trans. När hon svarade att hon var en man låg det inte bra i munnen.
– Då visste jag kanske inte att jag var Ruby, men jag visste att jag var annorlunda.

På grund av negativa erfarenheter av terapi vågade Ruby inte komma ut direkt. Det dröjde därför sju år innan Ruby till slut bestämde sig för att lätta på hjärtat för sin fästman. Responsen var till Rubys stora lycka positiv.
– De sa att de älskar mig för den jag är.

Jamie Lee Curtis visste att dottern hade haft pojkvänner, var bisexuell och spelade kvinnliga karaktärer i Avatar-videospel, men att Ruby var trans visste hon inte.
– Könsidentitet och sexuell läggning är två helt olika saker. Men när jag tittar tillbaka på Rubys liv nu kan jag förstå.

Skådespelerskan säger sig vara en tacksam student som lär sig ett helt nytt språk, med dotterns förändrade namn och pronomen.
– Jag lär mig nya terminologier och ord hela tiden. Jag kommer att göra misstag. Bara idag har jag tabbat mig två gånger, men jag är mänsklig. När vi pratar om Rubys dödsnamn, Tom, så känns det helt främmande för mig.

Jamie Lee Curtis hoppas i och med att hon pratar öppet om detta om detta att människor ska våga slå sig fria och leva som de är.