När Heche och DeGeneres var tillsammans mellan 1997 och 2000 hade Heche bland annat synts i storfilmer som Jag vet vad du gjorde förra sommaren, Donnie Brasco och Volcano. Och det var till just Volcanopreimären som paret skapade rubriker världen om när de dök upp hand i hand som ett par.

– Det var ingen jättelång kärleksaffär. Det här var en tid i mitt liv som jag fick äran att stå upp för det jag tror på och har trott på ända sedan jag var ett barn, säger hon i en intervju med Page Six.

Till Page Six berättar hon att konsekvenserna av deras öppenhet kom snabbt och hårt. Paret hånades för sin relation och Heche förlorade ett miljonkontrakt.

– Jag fick inte spela in en storfilm på tio år. Jag sparkades från ett filmkontrakt värt 10 miljoner dollar och fick inte en chans att göra en studiofilm.

Heche var också bokad att göra filmen Sex dagar sju nätter tillsammans med skådespelaren Harrison Ford med start för inspelning strax efter paret visat sig på Volcanopremiären. Heche var inställd på att även den rollen skulle gå förlorad när Ford plötsligt ringde upp henne.

– Han sa; ”helt ärligt mitt hjärta, jag bryr mig inte om vem du ligger med. Vi har en romantisk komedi att spela in, låt oss göra den till den bästa romantiska komedin som någonsin gjorts”.  Det är därför han är min hjälte. Han stod bakom mig i en tid när jag kunde ha störtats.