2016 släpptes The Simpsons sitt första banbrytande komma-ut avsnitt, då karaktären Waylon Smithers, spelad av röstskådespelaren Harry Shearer, kom ut som homosexuell. Sedan dess har Smithers mer eller mindre varit singel.

Men nu blir det andra bullar! I det kommande avsnittet ”Portrait Of A Lackey On Fire” är Smithers inställd på att inleda en passionerad romans med miljardären och modemogulen Michael De Graff, rapporterar GAY TIMES Magazine.

De Graffs röst spelas av skådespelaren Victor Garber, som själv kom ut 2013. Garber är mest känd för sina roller i Legally Blonde och Titanic. I ett uttalande till New York Post berättar Garber om betydelsen av avsnittet.

– Det är oerhört viktigt att dessa berättelser erkänns. Jag har inte spelat många homosexuella karaktärer, men varje gång jag gör det får jag tillbaka vissa känslor jag hade som ung skådespelare då jag inte kunde vara gay, säger han.

Avsnittet är skrivet av serieförfattaren Rob LaZebnik och hans homosexuella son Johnny – som är inspirationen till Smithers-storyn. Till New York Post berättar LaZebnik om hur det har varit att arbeta med sin son.

– Att jobba med Johnny har varit en dröm. Det har varit superkul och givande att få se hur rolig och begåvad han är, säger LaZebnik.

Sonen Johnny, som också är tv-skribent, säger i intervjun att den kreativa processen med pappan har varit ”så kul”.

– Att få sitta ner och skriva skämt med honom har varit så roligt. Det fanns några ögonblick då jag fick säga ”pappa, det här är för äckligt för att visas i tv”, vilket jag inte förväntade mig då jag vanligtvis är den äckliga, säger Johnny och fortsätter:

– Vi ville skapa en relation som inte gjordes till en punchline eller underintrig, då det ofta är så homosexuella romanser porträtteras. Utan att avslöja för mycket så kommer avsnittet att visa början, mitten och ”vem vet hur det slutar” av en gay relation.

Den officiella sammanfattningen av avsnittet lämnar The Simpsons-älskarna nyfikna på vad som komma skall: ”Smithers finner sann kärlek med berömd modedesigner, men kommer hans nya förhållande att förstöra Springfield?”.

Det historiska avsnittet har premiär den 21 november på amerikanska Fox!