Längs vägen är regisserad, producerat och skriven av Jerry Carlsson och Anette Gunnarsson. I rollerna som lastbilschaffisarna syns Pierre Tafvelin och Urban Eksvärd. Filmen har visats på filmfestivaler över hela världen, från USA till Indien, och har blivit prisbelönad.
Jerry Carlsson berättar för QX att det var problematiskt att hitta tre lastbilar till inspelningen eftersom många företag inte delta för att de ansåg att deras namn på en film med homosexuella karaktärer kunde skada företagets namn.
– Dagen före inspelning fick vi ett samtal från en av dem som sagt ja till att låna ut en lastbil som berättade att han inte tänker medverka i vår produktion. När vi frågade varför visade det sig att någon hade kontaktat honom och berättat att han inte borde medverka eftersom den här filmen inte var någon vanlig kortfilm, utan en så kallad: ”Jävla bögporrfilm”.
Jerry menar att just den incidenten bevisar att just den här filmen är viktig och att den behövs. I slutet av dagen fann teamet dessutom en man (och hans lastbil) som gärna hjälpte till och därmed räddade hela inspelningen!

Längs vägen på SvTPlay visas fram till 19 oktober

Filmens Facebooksida

Tjockishjärta films hemsida