Karl Boëthius singeldebuterade 2019 för att sedan följa upp det med EP:n Shaking 2020. Karls soulpop med elektroniska inslag har nu ynglat av sig i nya singeln Classical Shit. En låt om att längtan efter skön avslappnad kärlek med helghäng hemma.
– Jag, Oliver Björkvall och Helena Larsson satt i en studio och snackade. Många har en bild av att kärlek ska vara spännande och det är det man dras det. Men jag tycker kärlek ska vara raka motsatsen: Vanlig klyschig kärlek. Att hitta nån att bara vara med, det är bästa som finns.

Karl har redan hunnit fira släppet med två spelningar, först på Boquerian i Stockholm och sedan på göteborgska Yaki Da.
– Det var svinkul. Live är det jag brinner för, det ger en sådan kick.

Så, vem är du?
– Jag är från en Töreboda från början, och har bott i Stockholm i sex år. Jag flyttade upp för musiken. Jag vill släppa musik som är lätt för alla att ta till sig. Oavsett om den är mörkare eller gladare så ska målet vara att den är lättrelaterad. Låtarna mynnar oftast ut i olycklig kärlek eftersom det är det jag fått uppleva mest, som att bli rådumpad. Haha, det låter verkligen sorgligt va? Men jag är så trött på att snacka om kärlek och hela Classical Shit är ju mer en önskan, om att jag vill bli euforiskt kär.

Vad söker du för kärlek då?
– Jag faller för både tjejer och killar, könet spelar ingen roll. Jag kan bli trött att man ska behöva lejbla sig. Att allt ska vara så tydligt, för mig är det otydligt, och jag försöker tänka bort det. Och det här med att man ska behöva komma ut om man inte är straight? Det är väl aldrig någon som satt sig ner och berättat att de är straighta?

Vad lyssnar du mest på?
– Det skiftar ganska mycket, men Troye Sivan är grym. Och jag är ett extremt Loreen-fan, det är nästan pinsamt. Och Adele, som resten av världen. Jag drar mig till rätt lätt och tydlig pop.

Slutligen, om du ska sammanfatta 2021?
– Det är bättre än 2020…(skrattar). Det har varit ett sökande år, att komma på fötter efter pandemin. Jag har suttit på mycket musik, men inte vetat när jag skulle släppa den. Nu har jag så mycket musik som jag vill släppa. och nästa singel kommer i början av nästa år. Och ja, på fredag kl 20 gör jag en livestream-spelning, ”Hemma hos”, som man kan se på Twitch och Dramatix.