På scen finner vi artisten, producenten och kompositören Sabina Wärme, standup-komikerna Moa Svan, Pernilla Hammargren och Therese Sandin (trion bakom podden Lesbisk Revy) och operasångerskan Isabella Lindström de Mendoca. QX har tagit ett snack med Sabina och Moa inför kvällens arrangemang.

Är ni taggade?

– Ja det är vi, men det känns overkligt – som att vi nätt och jämnt hinner göra det här innan coronaläget kanske smäller till, säger Moa och fortsätter:

– Men publiken kan förvänta sig en härlig julstämning som är totalt queer. En plats där man kan känna sig hemma!

Tjejerna beskriver showen som ”rolig, julig och queer”. Det blir en blandning av humor och musik. Isabella står för operasången medan Sabina kommer att framföra klassiska jullåtar med egen tappning.

– Jag kommer att sjunga folkvisor och traditionell julmusik som de flesta känner igen. Jag är spänd och taggad, säger Sabina.

Moa kommer vara iklädd gul pälskappa och röd kangol hatt vilket nyfiket får oss att undra vad för slags standup kvällen egentligen kommer att erbjuda.

– Det blir en del skämt om julen såklart (skrattar), men även andra aktuella skämt. Det blir en hel del nytt som publiken inte har sett innan, säger Moa.

Vikten av representation är enligt tjejerna onekligen viktigt. Med julshowen hoppas de kunna visa på nyanser i queerheten.

– Vi är ett queert gäng som har gått ihop tillsammans. Vi är olika individer med olika tankar och åsikter och då blir mångfalden i queerkulturen tydlig, säger Moa.

Vad förväntar ni er av kvällen?

– Vi förväntar oss ett julfirande med andra queera människor. Det ser jag fram emot, säger Sabina medan Moa tillägger:

– Och en massa besökare som är vaccinerade!

Säkra dina biljetter här!