And Just Like That… är nu i full rullning. Nu har säsong ett, avsnitt tre fått de queera fansen att jubla. Det uppstår nämligen en färgsprakande gnista mellan Miranda Hobbes, spelad av Cynthia Nixon, och seriens första icke-binära karaktär Che Diaz, spelad av Sara Ramirez, rapporterar Out Magazine.

I avsnittet får vi följa karaktärerna som delar ett intimt ögonblick under en efterfest efter en av Ches komedishower. Komikern överösas av beröm från Miranda som till och med kallar den för en ”komedi-profet”. Mitt i all fangirlhets säger Che att Miranda ser ut att behöva lite weed, varpå hon tvekar och tackar nej. Men när komikern frågar om den får göra en shotgun (blåsa weed i Mirandas mun från sin) förändras allt.

Med Alabama Shakes låt Hold On spelandes i bakgrunden, sjungen av lesbiska artisten Brittany Howard, närmar sig Che Miranda. Det uppstår ett nästintill ”tiden stannar”-ögonblick och precis när man tror att läpparna kommer vidröra varandra drar sig komikern tillbaka och tar ännu ett bloss.

– Vi strävade efter någonting intimt och laddat, säger Sara i en intervju med Entertainment Weekly och fortsätter:

– Och det låter som att vi lyckades med det.

Nu spekulerar SATC-dyrkarna för fulla muggar – kan det här vara Mirandas gay awakening? Ett fan skrev ”Miranda håller på att förvandlas till riktiga Cynthia Nixon. And Just Like That… så var Miranda lesbisk”. Ett annat fan skrev ”Den här scenen är allt jag lever för just nu”. Men det queera ögonblicket har även mottagit kritik, några som inte var lika nöjda skrev ”Varför förstör de sina karaktärer?” och ”Showen spårar. Helt plötsligt är Miranda gay och njuter av en kyss med ”dem””.