I Ung och bortskämd bor åtta ungdomar i ett hus under flera veckor, helt utan föräldrar. De flesta av ungdomarna vet inte hur man tvättar, lagar mat eller städar. Dessutom har de aldrig stått på egna ben och försörjt sig själva. Men i programmet är de tvungna att klara sig på egen hand. Tvätta, tjäna pengar och laga mat.
– Innan kunde jag inte ens koka pasta. Jag brände pastan i botten på kastrullen. Många undrade hur jag kunde lyckas med det. Och jag hade ändå MVG i hemkunskap, men det var nog för att jag var duktig på teorin, säger Jennie Larsson.

Vad lagar du för mat nu?
– Jag har lärt mig grunderna. Jag kan koka pasta, potatis och göra egen klyftpotatis. Och sen kan jag göra tacos också!

Brukar du bjuda din flickvän på mat?
– Det är nog snarare tvärtom. Hon är äldre, 26 år. När jag ska stå för maten blir det mest hämtmat, pizza och sushi till exempel.

Sedan Jennie var med i programmet har hon blivit mer självsäker och trygg i sig själv.
– Innan hade jag dåligt självförtroende och stod i hörnet. Jag tänkte: ”Vem vill ha mig?” Men nu vet jag vad jag är värd och jag vågar ta för mig mer.

Hon berättar att hon också står för sin läggning fullt ut:

– I huset sa jag inte att jag är homo. Men nu brukar jag stolt säga att jag har flickvän. I min blogg skrev jag ofta att jag hade varit ute och festat, men jag skrev aldrig att det var flatställen jag hade varit på.
– Sen tycker jag det är lite jobbigt att det inte är någon på det här klotet som tror att jag är lagd åt tjejer, för att jag har långt hår, klackar och gillar mode. När jag är på flatställen tror tjejerna att jag är någons kompis som egentligen inte alls vill vara där.

Förra årets vinnare, Daniel Paris, är ju också ”homo”. Är bortskämda homosexuella mer skötsamma?
– Haha, det har jag inte ens tänkt på. Kanske är man extra driven om man är homo.

Hur ung och bortskämd är du i dag?

– Nu är jag bara ung och inte alls bortskämd längre. Jag arbetar som butikssäljare i en frisörshop och tjänar mina egna pengar och får hushålla med dem. Jag får välja mellan att shoppa och festa, eftersom jag har en hyra på 8 000 kronor. Vi spelade in programmet för ett år sedan och när jag ser mig själv på tv nu, ser jag ett litet barn. Det är jag inte i dag.