En oproffsig festnatt på Finlandskryssning kan leda till att man är sänkt vid det här laget då färjan är på väg tillbaks genom Stockholms vackra skärgård!
Men är det homogaykryssare så handlar det om proffs (?). Så när båten lägger till vid femsnåret i Värtahamnen så kommer ett tusentals pigga och nytra, nyduschade och fräscha killar, tjejer och en massa hen att burra upp sig för en natt i Ekens nöjeskavalkad.
Ett ställe riktar sig i natt lite extra till Gaynight on Galaxy-gästerna. Flatklubben LEZ! som håller öppet varannan fredag på Medborgarplatsen ger rabatt i baren för den som visar upp en hyttbiljett. Vi övriga landkrabbor får pröjsa fullt men får samtidigt höra en massa rövarhistorier från havet samtidigt om vi lyssnar till NICKY Sthlm. Traditionen bjuder att festen så fortsätter på Paradise där det ikväll är DJ-uppställningen som står i centrum. Emil Hellman på stiora golvet, Makkan i Panorama och Pamela i källaren.
Galaxy-kryssare som inte brukar hänga i Stockholm gör klokt i att barhoppa! Gaysen startar hos Göken, trillar förbi Side Track och rumla loss på Torget där heta DJ Zak Ben spelar fredag kväll. Flator och annat Queer startar på Babs bar & Kök i Folkets bio, rasslar in på LEZ och rumlar sedan loss på Roxy alt. Urban Deli.
Lädebögar startar på Side Track och tar sig sedan till SLM där kvällens tema helt passande för finlandsbåtskryssarna är ”Perkele” vilket betyder ungefär ”förbaskade piss” på finska. Finsk afton med sauna och gult tema om ni fattar vad jag menar.

Flator som reser med Gaynight on Galaxy gör klokt i att stanna kvar även över lördag natt. Efter en stärkande dag i Saltsjö Duvnäs och Koloni så kommer tjejer av alla kön och sexualiteter att få en helnatt på sköna festlokalen Astoria där Moxy har sin Nightclub. För även om Roxy till allas stora sorg stänger snart, så lever festklubben Moxy vidare i full vigör! Musik av Inca och Joanna ”Patti” Högberg.
Abercrombie-bögarna som rullar av båten ikväll stannar kvar en extra natt för att shoppa loss på Hollister och sedan självklart dansa loss i Zippers nya succélokal där temat lördag är Hard Contact.
För en Söderbögig hipster eller en lädrig och ganska queerigt björnig grupp grabbar av massa versioner finns anledning att stanna kvar till lördag natt för att uppleva MumsMums vid Strand kombinerat med en besök hos Garage där Pjotr och Staffan Lindberg har Blacklight med nyförlöste Robert Fux som värd (alltså han har haft premiär för Orlando på Stadsteatern i Skärholmen. Ingen bulle i ungnen ännu.). Heltrappan upp spelar Makkan gaypop. På Läderklubben SLM är discot igång och frampå småtimmarna så kan den som helt tappat byxorna ta sig till Basements underklädesfest som pågår till 08. Mer ovanför jord är det Ballroom på Berns som gäller. Snyggt, bra musik och mitt i smeten.
Såklart blir det även fest på Torget där Leo B spelar ”80 & 90-tal + after ski, after beach, förfest i förorten och RajtanTajtan helt enkelt!”. Mysstart på Roxy, Babs, Göken och på Side Track rekommenderas.
Så. Eller hur. De som gått iland fredag kväll kan inte annat göra än stanna i Eken.
Men de som redan tröttat på den söta Stockholmsluften och istället väljer det salta stänken i väster kan följa med Katja och Gunn då de direkt från Galaxy tar sig ner till Göteborg och Club KGs säsongsavslutning på Nefertiti. I Göteborg väntar BeeBar och Gretas liksom Haket med stora varma öppna och festglada armar.
Inte minst på lördag natt då Gretas firar att man funnits till i 15 år. Festen leds av Tranzmission som showar som vore de byxmyndiga och musiken spelas av Bebulahoch Jim-Ess.
Grattis hela Greta-gänget!Tar man flyget till Malmö efter Galaxy-kryssen så funkar det att duscha hemma eller på hotellet innan man tar sig ner till Adelgatan och klubben MarQuee. Klubbens Stefan Rosengren berättar att kvällen bjuder på Malmös absolut bästa Latino-musik levererad av Dj Flaco!
För läderbögar bjuds det fredag afton på danskt smørrebrød. Orsaken till denna kulinariska satsning är att man skall locka över danska bröder till Malmö – och det vet vi ju att inte en dansk klarar sig utan mörkt rågbröd, tjockt med smör och så lite läcker ost, skinka eller saltrulle på det! Det är det kombinerat med øl som gör alla danska män så björnigt glada och trinda! På lördag är det clubkväll på SLM.
Lördag är det även dags för den parad av snygga skåningar som visas upp såväl bakom bardisken som framför när Wonk har fest. Man häpnar över det Skåne föder fram – och detta bara en bro från smørrebrødsorgierna!
Fest mycket, länge och hett – men festa klokt!