I helgen spelades musikalsagan Bland drakar och dragqueens för första gången på Konserthuset i Stockholm. Den prisade föreställningen där dragqueens läser sagor har fått egenskrivna låtar och klassisk musik och på scenen stod skådespelaren Inga Tvivel (Jan Ericson), ackompanjerad av Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi.

I trettio minuter bjöd den Petter Wallenberg-regisserade föreställningen på musik, dramatik och fantasifulla kostymer inför 700 barn som kom till de fem föreställningarna. De fick följa berättelsen om en liten drake, som inte vet om att den är en drake. Först döljer den sitt sanna jag och försöker passa in, för att sedan våga visa världen vem den är.

– Det är en berättelse som jag tror att många av oss kan känna igen sig i. Att först känna sig utanför för att sedan lära sig älska sig själv som man är,  berättar Petter Wallenberg för QX.
– Vi i går som på moln av lycka och planen är att den ska komma tillbaka på Konserthuset i höst och även sättas upp på andra platser i landet så att fler får chans att se den.