Ikväll måndag är det WAD-gala på Kolingsborg med Andreas Lundstedt, Shirley Clamp, Nanne Grönvall, Lili & Susie, Babben Larsson, Albin Flinkas, John Houdi, Hanna Lindblad, Sara Varga, Three D, Wad-girls och Diamond Dogs på scen.
Den nybildade stiftelsen WAD-galan som kommit till med målet att ge ekonomiskt stöd till ”personer och organisationer som deltar i kampen mot hiv och aids i Sverige” och för att varje år lyfta en person som arbetat hårt med frågan.
Förra året gick galan dåligt så eldjälen bakom berättar i QX decembernummer att man i år har målet att ”bygga upp en trygg och fast ekonomi i stiftelsen”.
2007 startade man och kunde det året ge ett ekonomiskt stöd till Posithiva Gruppens stödfond. 2010 samlades 50 000 in till Christina Ralsgårds arbete med en skolverksamhet för barn och ungdomar som bär på hiv-viruset. Verksamheten är finansierad av offentliga medel men behov av extra stöd finns. Planer på att få igång en förening som kan ge detta till ungdomarna har ännu inte förverkligats så de 50 000 kronorna har inte betalats ut, men finns enligt Peter Englund reserverade för att överlämnas så fort det blir praktiskt möjligt!

I år har stiftelsen bakom galan även startat en SMS-insamling och med hjälp av lättklädda kända profiler i gayvärlden och fotografen Jonas Norén har man tagit fram en kalender för 2013. Kalendern säljs vid Galan och kan även köpas via QX Shop.
Biljetterna till middagen säljs inte men till eftersläppet som börjar 22.00 ikväll måndag kan du köpa ett drinkpaket för 390 kronor.
Läs hela intervjun om galan i QX december-nummer.



WAD-Galans kalender i QXShop