Idag startar Robinson på TV4 och C More och äntligen är vi tillbaka bland sol, strand och palmer då årets spelplats är omkring Dominikanska Republiken. Med i årets grunduppställning finns Isabella Resmark, en 26-årig student som ägnar somrarna till att rädda liv på stränderna. Just nu kallbadar hon mest, tränar, dricker bärs och njuter av kvinnligt sällskap…

Är detta första gången du sökte till Robinson?
– Ja! Och jag sökte som en kul spontan-grej. Mina vänner har länge sagt att jag skulle söka, så nu var det  dags. Jag måste göra sådana här saker för att känna mig levande: Utsätta mig för fysiska utmaningar som får mig att lida lite. Jag springer konstant, och jagar nya utmaningar.

Vad överraskade dig mest under inspelningarna?
– När jag kom med stresskollade jag igenom säsongen från 2020 för att jag ville ha koll så jag inte kom in i programmet utan att veta vad det handlade om. Men jag trodde ju att det var mer ”stageat” än vad det var och undrade länge när produktionen skulle ge oss mat. Jag var helt säker på att de gav deltagarna mat vid sidan om!

Redan i kvällens program ser vi att du har väldigt mycket energi..?
– Haha, jag har ju inte sett det än! Men jag är uppvuxen i energirik familj och min pappa är väldigt aktiv och har säkert odiagnostiserad adhd eller nåt. Och min bror har add och autism, så jag är runt människor med konstant energi. Men jag tycker det är trist att kategorisera oss människor via diagnoser. Folk har varit olika i urminnes tider och jag ser det som en styrka.

Tänker man på hur man framställs i tv?
-Jag gjorde inte det, men jag kanske borde (skrattar). Nej, men jag ville vara mig själv och om det fick mig att se ut som en rabiessmittad ekorre så fick det bli så. Det går ju inte att fejka för det hade de andra deltagarna sett igenom.

Vad gör du när du inte syns i tv?
– Om somrarna är jag livräddare och förra sommaren jobbade jag för Ängelholms kommun. Jag har även varit livräddare i Tylösand.  Det är svinkul, men läskigt och man får vara med om väldigt mycket. Det gäller att vara på helspänn hela tiden och ha koll. Annars pluggar jag naturvetenskapligt basår. Jag hatar matte och fysik, men det var nåt som var tvunget att göras eftersom jag funderar på att plugga till sjökapten.

Du hamnade i lag Syd, var det bra?
– Gul är min favoritfärg så att jag skulle vara med i röda laget var först en besvikelse. Men att hamna i Syd var ändå bra, vi kändes lite som underdogs.

Vad saknade du mest under inspelningarna?
– Snus. Och märkligt nog Snickers Ice Cream. Jag äter inte ens sådana i vanliga fall men här tänkte jag konstant på Snickers-glass när jag skulle sova.

Vad gör annars, när du inte livräddar eller pluggar?
– Jag gillar att kallbada just nu. Och så dricker jag bärs och njuter av kvinnligt sällskap.

Berättar du att du är lesbisk i programmet?
– Jag vet inte riktigt vad jag sa om jag ska vara ärlig. Man är så hungrig och dimmig så man minns knappt vad man gjort.

Är du singel?
– Halvt. Jag dejtar, men vi är inte ”tillsammans tillsammans”.

Så, vad gillar du för typ av brudar då?
– Haha, du jag har frågat mig själv samma sak. Jag är en ”sucker” för mystiska, svåra och introverta kvinnor som inte är som en öppen bok. Men jag har insett att det kanske inte är en sådan jag ska vara tillsammans med, utan jag måste nog slå mig ihop med någon samma tempo som jag. Men viktigast av allt är att personen har uttrycksfulla, glada och livfulla ögon. Jag vill kolla henne i ögonen och känna värme och liv.

Hur är du när du är i en relation?
– Hjälpsam, passionerad och äventyrlig. Och spontan. Samtidigt är jag ganska…svår. Lite som en katt som man kan ge mat men som inte finner sig i att bli ägd. Man måste få lov att göra sitt och ha sin egen identitet, och inte bli en och samma person.

Hur var det att komma ut? 
– Jag hade nog tur för det var inget trauma överhuvudtaget. Jag blev kär under en språkresa och när jag kom hem var jag ledsen. Pappa såg det och frågade, och jag sa som det var, att jag trodde jag var homosexuell. ”Det är väl inga konstigheter?” sa han då. Och mamma sa att hon vetat länge, och min bror var bara skön. Så familjen hade inga problem alls. Mina vänner var lite överraskade men bara positiva. Jag mötte inga fulkommentarer alls. Det känns fint att säga det eftersom Ängelholm är en liten stad och det kanske kan vara lite åsikter då. Men nä, inget.

Vart går du helst ut?
– Nu har det ju varit corona så det har vart dåligt med det. Men jag har ofta varit i Göteborg och då har det blivit Gretas. Men generellt föredrar jag bar framför klubb.

Vad ska du använda pengarna till om du vinner?
– Jag skulle använda majoriteten till att spara till en lägenhet, och resten till att hjälpa unga människor som hamnat i kriminalitet och som vill komma tillbaka till ett bra liv. Jag tycker det är mycket snack och lite verkstad på den fronten.

Slutligen, beskriv dig själv i Robinson:
– En energisk salamander.