Musikbegåvningen Tash Sultana känner du säkert till om du är bi-lesbisk kvinna. I denna del av regnbågscommunityt är reaktionen på första tonerna av låten Jungle jämförbart med Mello-bögarnas glädjetjut då Loreens Euphoria spelas i valfri schlagerbar (dock kanske något mer lågintensivt).

26-åringen från Melbourne har haft en explosionsartad musikalisk karriär. Hen började spela gitarr vid tre års ålder och har sedan dess aldrig slutat att lägga till nya instrument på meritlistan. Som tonåring fick hen en sju månader lång drogpsykos vilket Sultana beskrivit som att ”fastna i en rädsla för livet och döden”.

– Med musikterapi lärde jag mig att jag kunde utveckla klarhet genom min passion. Jag bokstavligen spelade, och spelade, och spelade bort min smärta. Tills jag äntligen kunde tänka klart igen, har hen sagt i Ted Talks.

Efter en stökig skolgång var det omöjligt för Sultana att få ett jobb så hen fick bli gatutrubadur i hemstaden Melbourne. I samma veva började Sultana att lägga upp liveinspelade musikvideos där hen visade upp sin musikaliska talang på Youtube och nu tog det fart. Hen blev signerat till ett musikbolag och säljer i stort sett ut alla sina konserter. Och den 1 april är det alltså Stockholms tur.

Så vad kan vi förvänta oss av Tash Sultanas spelning? Svårt att säga då hen är en äkta multiinstrumentalist som spelar piano, keybord, synth, bas, trummor, slagverk, trumpet, saxofon, flöjt, mandolin, munspel, panpipa och listan fortsätter. Hen spelar allt själv och mixar vilt medan publiken står gapandes och försöker ta in allt som händer. Det blir sannolikt en sevärd show.

Sultana får dessutom dubbelbingo i hbtqi-krysset då hen både är fluid och lesbisk.

Konserten går av stapeln på Annexet i Stockholm fredag den 1 april.