För andra gången någonsin befinner sig Australiens stora (nutida) musikexport Tash Sultana på svensk mark. 2017 spelade hen på Way Out West i Göteborg, men nu är det alltså Stockholms tur att beskåda den hyllade multiinstrumentalisten live.

Tidigare stopp på Terra Firma-turnén har bland annat varit Madrid, Köln, Genève och Paris. Och hon har lagt märke till en förändring i konsertstämningen sedan innan pandemin.

– Jag kan ärligt säga att varje show har varit fantastisk. Det är stor skillnad att spela nu efter pandemin. Det är som att alla har blivit galna. Nu släpper alla loss sina vilddjur, när de äntligen kan igen. Jag har faktiskt aldrig sett något liknande förut.

Om de ny konsert-vibbarna är bättre eller sämre vill hon inte bedöma, Men konstaterar att publiken inte håller något tillbaka.

Vad har hon då för fördomar om att spela inför en Stockholmspubliken ikväll?

– Jag har hört att de kan vara ganska svala, skrattar hon.

Min egen tippning är att det kommer att vara flat-tätt på Annexet ikväll, någon som Sultana slår ner direkt.

– Nej du har fel. Jag själv är inte så involverad i något community, och på grund av det består min publik av alla möjliga människor med olika bakgrunder och etniciteter. Det är allt från små barn till riktigt gamla personer. Under en spelning i Chicago så stod det en 73-åring front row. Det tycker jag är det bästa med mitt fan-community – alla kan identifiera sig där.

Ännu finns biljetter kvar till kvällens spelning om du vill uppleva Tash Sultana live.