Emilia Roosmann (Knutby) spelar återigen Monika, en av huvudrollerna och hon denna gång inleder hon en flirt med Ellen Jelineks (Fröken Friman) karaktär Pernilla. Klart vi ville veta mer!

Emilia, berätta om din roll i Maskineriet!
– Har ni hört Peaches Boys Wanna Be Her? …….typ så. Monika är modig, determinerad, lurig, smart, temperamentsfull, farlig, kärleksfull och smart. Hon sitter i fängelset i början på säsong två och hon kanske har förändrats lite där inne? Hon har påbörjat resan; ”Hur blir jag en bättre människa…?”

Visste du att din karaktär attraherades av kvinnor när du tog rollen och hur beskriver du hennes sexuella identitet? 
– I säsong två är vi redan bekanta med Monika så då har vi har möjlighet att landa mer och måla ett bredare porträtt, visa flera sidor. När Richard Holm som är regissör ringde mig för att diskutera händelseförloppet för säsong två och vi kom in på linjen med Monika och Ellens roll Pernillas sa jag; ”Självklart attraheras Monika av kvinnor också. Hon attraheras oavsett kön.”.

Hur var det att spela mot Ellen? 
– Jag tycker Ellen är en fantastisk skådespelare, jag har sett henne på scenen flera gånger. För att tittarna ska tro på vår relation behövs kemi oss emellan, lekfullhet och fantasi. När jag repade med Ellen första gången delade jag mina tankar och då började vi direkt spinna vidare på varandras ideer.  Det är så kul när någon är dedikerad, nördig och vill spetsa till situationerna. Hon var den perfekt kollegan.

Beskriv er relation i serien!
– Utan att spoila så kan jag kan säga att Pernilla´s in for a treat…

Vad har du annars på G framöver?
– Det är premiär på Morgonstjärnan av Knausgård och regi Linus Thunström den 21 maj på Den Nationale Scene i Bergen. Och i sommar bär det av till Gålå för att medverka i sommarens uppsättning av Peer Gynt, det kommer bli storslaget! Den norska skådespelaren Aksel Hennie är Peer Gynt, och vi spelar på en amfiteaterscen utomhus med plats för 2000 personer. Biljetterna är snart helt slutsålda!