Killkyssen som skapar starka reaktioner

Thomas Stenström uppträdde på Pride förra året och nu har han släppt en ny singel där han i slutet på videon kysser sin kompis. Kyssen har nu fått starka reaktioner, både positivt och negativt. Bland annat skriver Niusha Khanmohammadi
i en krönika att hon fått 154 kommentarer efter att hon la upp videon på sin facebook, det går bland annat att läsa ”när vi struntar i barnens metafysiska behov kommer det att straffa oss i längden”.

Varför tror du att videon skapar såna reaktioner?
Ja, ärlig talat så vet jag inte varför, är sjukt förvånad över att folk ens blir upprörda över det. Det är ju bara video där jag pussar en kompis. Fett konstigt.

Vad har du och säga till de som reagerat negativt på kyssen?
De får jättegärna komma och sätta sig i mitt knä så får jag pussa lite på dom så får de se att inte är så farligt. De har långt kvar och jag måste nog sätta mig ner en längre stund för att få allting sagt.

Hur kommer det sig att du valde att ha med en manligkyss?
Det är bara en video där det ska hända massa saker. Vi hade ett läppstift och tyckte det saknades något, det var inget planerat utan väldigt spontant, men det var väldigt najs.
Så kan man säga att du fick mersmak?
Ja, verkligen, haha.

Vad är på gång härnäst?
Jag har släppt låten ”Dans före döden” och fått känslan av att folk tycker den är bra så jag hoppas den får leva lite. Sen skriver jag till nästa skiva.

När kan man få höra den?
Beror på hur inspirerad jag är och hur min kreativa själ mår, men förhoppningsvis så kommer det att släppas lite låtar snart men skivan kommer inte innan sommaren.

Har du några spelningar på gång?
Ja, jag ska ut på en vårturné, sen så är det gig imorgon på Story Hotel Riddargatan 6, kl 21:00, Aftonbladet kommer även att livesända konserten.