En gång i tiden tackade Pedro Almodóvar nej till att regissera gayklassikern Brokeback Mountain, då han var rädd att han inte skulle få behålla sin konstnärliga frihet i Hollywood. Nu får han äntligen chansen att leva ut sina westerndrömmar.

I en ny intervju med Indiewire beskriver den spanske filmskaparen sitt nästa projekt som ”mitt svar på Brokeback Mountain”.

Strange Way of Life är titeln på en 30-minuters kortfilm med Ethan Hawke (The Black Phone) och Pedro Pascal (The Mandalorian) i huvudrollerna. De spelar sheriff och revolverman som bor på varsin sida av öknen och inte sett varann på 25 år. Dags för ett romantiskt återseende?

– Den ena färdas genom öknen för att hitta den andra. Det kommer bli en konfrontation mellan dem, men historien är väldigt intim, berättar Almodóvar.

Manu Rios i Elitskolan.

Tidningen Attitude tillägger att Manu Rios, Patrick från Netflix-serien Elitskolan, också finns med i rollistan (som om vi behövde ännu en anlednng till att se fram emot filmen).

Almodóvar har gjort spansk film lite mer queer sedan 1980-talet med titlar som Begärets lag och Dålig uppfostran bakom sig.