Under torsdagsnatten anordnades en stor Finland vs. Sverige dragtävling på gayklubben Hercules i Helsingfors. Den finska huvudstaden, som just nu firar Pride, intogs av svenska Seymour Bottoms, Imaa Queen och Miss Tobi som försvarade de svenska färgerna med den äran. Sverige gick nämligen vinnande ur kampen då Miss Tobi vann hela rasket!

Projektet som startades av Finlands dragälskande Queen of Camp, Nisa Soraya och leddes av henne och Martin ”Miss Inga Johansson” blev en succé då de sju dragakterna gjorde upp om kronan och finska popstjärnan Erika Vikman uppträdde.
Finlands eget ”Pit Crew”, ”The Golden Boys” var på plats ,bestående av Captain Ville Kuusenoja, Mr Gay Finland 2018, och Ville (som ser ut som en ung Rick Astley).

– Varken jag eller mina systrar Imaa Queen eller Seymour Bottoms trodde att nån av oss svenskar skulle vinna, så det var oväntat! Jag är jätteglad över titeln Dragqueen of the Year (över gränserna Sverige vs Finland) 2022, säger Miss Tobi efter att ha landat i Sverige.
– Det känns jättebra, det var så kul att få se Finlands dragscen och att vi kommer ihop och visar all talang som finns!

Alla gjorde ett nummer först, och då valde Miss Tobi ett Kylie Minogue-nummer, en mix av Magic och Love At First Sight. Just Love at First Sight-valet är speciellt, vilket Miss Tobi berättade i Robert Fux-podden Drottningmötet tidigare.
– Det är den första låten jag uppträde med som dragqueen för 20 år sen när låten släpptes 2002. Så det är väl ett ”full circle moment” (skrattar).
Efter att alla uppträtt gick en svensk och en finsk vidare till final, och då gjorde Miss Tobi The Greatest Showman-klassikern This Is Me i ett mer avskalat nummer med en djupare mening.
– Har man tur kanske man får se mig göra det igen under Stockholm Pride…
Vad vann du?
– Jag vann bland annat en massa skönhetsprodukter från Wella, sexleksaker, en staycation på Royal Park, en tiara och ett diplom, True Color Cava, presentkort från Guldfynd och ett gig på Backdoor. Just giget på Backdoor var anledningen till att jag faktiskt trodde att en av de finska Queensen skulle vinna. Det är ju lite större för dem att få komma till Stockholm och uppträda på den största gayklubben. Men det ska såklart bli jättekul för mig med.
Bondade ni bakom scenen, dragsyrror emellan?
– Ja, vi blev väldigt tajta under de 24h vi var i Helsingfors. Våra finska systrar är grymma! Vi kommer självklart åka tillbaka, och vi ser fram emot att de kommer hit. Jag tror några garanterat kommer till Stockholm Pride!
Vad händer nu för din del?
– Nu väntar faktiskt lite semester i några veckor. Jag har lanserat min hemsida Misstobi.com och sen laddar jag för Pride där jag kommer uppträda lite överallt. Sen väntar en höst med flera inbokade gig. Så jag ser fram emot en härlig och glittrig sommar och höst!