Den ständigt populära RuPaul’s Drag Race hedrades med 11 Emmy-nomineringar tidigare i veckan – ett rekord för franchisen. Än en gång har programmet chans att vinna för Bästa tävlingsprogram och RuPaul själv står nominerad för Bästa reality-värd.

Nu har Mama Ru svarat i sociala medier med ett stort tack och ett viktigt budskap om varför drag behövs i dessa tider:

”När HBTQ+personers grundläggande rättigheter än en gång hotas, vill jag tacka TV-akademin för att ha uppmärksammat de vackra och begåvade själar som arbetar framför och bakom kamerorna på RuPaul’s Drag Race. Tack vare miraklet som är drag har våra queens i säsong 14 berört folks hjärtan och öppnat deras sinnen.”

”Vi kommer aldrig att ta vår plattform för givet” skriver RuPaul på Instagram, och lovar att fortsätta ”berätta autentiska queer-historier” samt ”sprida ljus, kärlek och skratt”.

RuPaul’s Drag Race sände sin 14:e säsong i början av året, och bjöd på nya färgstarka personligheter som Lady Camden och Willow Pill. Just nu visas All Stars säsong 7, och en fransk Drag Race har nyss dragit igång. De internationella versionerna utökas inom kort med Drag Race Sverige.