Moxy-bekanta Anna Högkil storsatsar även denna Pride. Med serveringar och barer i Stockholms Pridepark och två stora fester är hon en av Stockholm Prides mest aktiva aktörer.

Du är tillbaka i parken med servering/bar, berätta vad som kommer att erbjudas!

– Yes, det stämmer. Just nu jobbar jag hårt för att få till allt på ett bra sätt med invigningsfester där jag ska gissa hur mycket mat och dryck som ska gå åt. I Champagnebaren kommer vi erbjuda ett par för parken nya märken, och det ska vara en plats för så många som möjligt så vi kommer också att kunna erbjuda en Prosecco i år som ju självklart inte är lika kostsam som champagne. Annars tror jag att alla kommer att känna igen sig med kul dj:s när det inte händer grejer på Stora scenen.

Vad fick dig att köra i Pridepark i år igen?
– Det är på riktigt det roligaste gig som finns! Stökigt, bökigt men oändligt kul.
Hur känns det att Pride är tillbaka i fysisk form igen?
– Fantastiskt! Jag har jag nästan glömt att pandemin var sååå lång och hemsk.
Vad gjorde du under pandemin?

– Eftersom Moxy inte har kunnat finnas under pandemin så har jag jobbat med andra grejer. Jag har en liten firma som levererat hem skaldjur och andra delikatesser till folk. Men jag har också tagit det mycket mer lugnt än någonsin, på både gott och ont.

Du återvänder också till festscenen med Moxy-festerna, vad kommer att hända där?

– Vi kör på Nalen både torsdag och fredag för att det är vår absoluta favoritlokal. Så anrikt, ja nästan högtidliga lokaler. Fride och jag har bokat in alla våra favoriter och biljetterna säljer redan bra. På fredagen ska vi ha ett helt karaokerum med Cissi Ramsby, det blir kul. Vi kan knappt hålla oss.

.

Flatscenen växer under Pride med fester både av Hera, Eve och Eden (Secret Garden), vad tycker du om det?

– Det är ju jättekul att det händer så mycket och jag har stor respekt för alla härliga fellow lesbians out there. Jag önskar att jag hade tid och ork att delta på allt som händer, men det har jag inte riktigt tyvärr. Fride brukar säga ”Snälla, snälla Anna kan du tvätta bort fritösdoften innan du kommer till Moxyfesten. Den stör folk.” På riktigt. Jag ska se till att det inte blir så i år.

Slutligen, nu när vi snart skapar nya minnen, vad är ditt roligaste Prideminne?

– Oh, vad svårt jag har så många roliga och galna minnen. Men det som lyser starkast i mig är när Marina Schiptjenko framförde Forever and Ever, en gammal Demis Roussos-låt live i Champagnebaren tillägnad minnet av min Gunilla som dog året innan. Det var en överraskning för mig och det sorgligaste, men också det vackraste som hänt just mig i Pride Park.