Navid Kabiri driver Backdoor och storsatsar under Stockholm Pride. Stjärniga internationella dj:s, Eurovisionstjärnor, 90´s-ikoner och dessutom två stora festdagar redan denna helg då ett stort kryssningsfartyg intar Stockholm med tusentals gays…

Du kör stora fester varje kväll under Pride, vad är fördelen med att köra på Backdoor?
– Ja detta är väl 15:e året i rad jag håller i stora fester under Pride. Tidigare har jag hyrt in mig på stora lokaler, men sedan Corona-helvetet var delvis över och vi fick öppna upp nattklubbarna igen så har jag jobbat med Backdoor. Jag älskar Backdoor, det är nu Skandinaviens största gayklubb och fullsatt nästan varje helg. Det är något helt annat att arrangera fester på en befintlig gayklubb så klart. Man måste ta i med alla muskler för att det ska vecka efter vecka vara ny energi och man måste bjuda på nytt material hela tiden. Vilket jag gillar så att min lilla hjärna får jobba riktigt hårt!

Du har tidigare kört en egen festival i Kungsan, är det nåt som skulle kunna återuppstå igen?
– Det stämmer bra. Jag anordnade Stockholm Rainbow Weekend 2019 i Kungsträdgården som var en gratisfestival under Pride. Jag ville bjuda in alla till att fira Pride med stora artister och happenings och inkludera även de som inte är HBTQ. Jag tror att vi kom upp till 75000 besökare under två dagar, vilket är helt otroligt. Och ja, den ska hållas igen 2023 och planeringen är i full rull.

Hur känns det att Pride är tillbaka i fysisk form igen?
– Kul som fan. Vi behöver Pride för att få sammanstråla och få fira att vi finns.

Du har som sagt varit med ett par år, vad är ditt roligaste Prideminne?
– Oj, jag har så otroligt många bra minnen. Ett av dom roligaste kan nog vara för fem år sedan då Alyssa Edwards från RuPauls Drag Race ledde Mr Gay Sweden-tävlingen och min pojkvän Samuel vann tävlingen. Och han var utvald av juryn så klart oavsett vad det nu går för rykten (skrattar).

Du anordnar två stora fester nu under helgen,alltså innan Pride också, då ett stort kryssningsfartyg lägger till. Hur ska du få de kryssande bögarna att hitta till Backdoor och har du specialanpassat dessa kvällar för dessa gäster?
– Jag anordnar 10 events under en vecka. Och ja, jag börjar nu på fredag den 29 juli och lördag 30 juli på Backdoor då vi håller i två kryssningsfester. Stora dj:s från USA är bokade och det kommer att bjudas på ögongodis på scenen så klart. Dessutom håller vi under lördagen och söndagen två stora Ballroom-event också på Backdoor mellan tiderna 14.00- 23.00. Därefter är Pride igång med Nadjas Drag Race på Mälarpaviljongen på tisdagen och så blir det fyra stora fester med start på onsdagen på Backdoor. På torsdagen håller vi även i RFSL:s ungdomsfest på Backdoor dagtid. Men tillbaka till frågan: De 2500 kryssande bögarna kommer förmodligen att komma till Stockholm redan på fredagen och jag är i kontakt med Atlantis Events som anordnar kryssningen. Så stor fest blir det absolut.

Backdoor har lokaler som kan anpassas till anstormningen av gäster, hur många får plats att festa samtidigt egentligen?
– Vi håller inte bara Backdoor i lokalerna utan även klubben Colosseum med ingång lite längre bort från Backdoor. I huset har vi sammanlagt sex dansgolv, varav fyra är gigantiska. Så vi kan leka lite med de olika dansgolven beroende på hur mycket folk vi har i huset. Men jag tror vi kan få in sammanlagt 3500 gäster.

Vad ser du själv mest fram emot under Prideveckan?
– Jag längtar efter att stå på dansgolvet på en fullsatt Backdoor och känna energin från alla gäster som är där för att fira.