Nu har SeanMagnus kommit igen

Showen är ny, men konceptet detsamma. Sean Kelly och Magnus Skogsberg sjunger varmt och ömt låtar om kärleken till män. Grace Jones ”I’ve seen that face before” och Serbiens bidrag i Eurovision från 2004 ˝Lane Moje˝ är några av showens låtar som fått nya texter. Några är vackra och allvarliga. Andra fyndiga och roliga. En av de roligare var ”Hey Mambo” som fått översättningen ”Nej sambo” och som handlar om att det kan vara skönt att resa bort ibland, ensam, utan sambo. Även Rosemary Clooneys ”C’Mon a my house” hade fått en fantastisk ny och kul text i ”Kom hem till mig”.
Men bäst och mest gripande var ändå Cyndi Laupers ”True Colours”, som i showen heter ”Självklar” och handlar om mobbning.
Sean och Magnus blandar högt och lågt. Lugnt och snabbt. Trams med allvar. Och den till stor del inbjudna premiärpubliken är med på allt. De lyssnar på texter, skrattar, jublar och sjunger allsång om att allt inte bara handlar om att knulla, man kan lika gärna dricka saft med bulla.
På fredag gör SeanMagnus sin andra föreställning på Södra Teatern, sedan drar de vidare till Gävle. Missa den inte. För det här är en föreställning som värmer. Och med tanke på det kalla vårvädret är det precis det här vi behöver just nu. Två timmar av kärlek, humor och värme. Och en stor gnutta igenkänning…
Tack SeanMagnus, kom gärna fler gånger.

Mingelbilder från premiären.