Vilket queer-kalas denna Kristi Himmelsfärdslånghelg utvecklats till!
Redan i onsdags inleddes det som utvecklats till en Queer ”Pride”-helg med den andra Hallongalan där priser delades ut till bland andra Feministiskt Perspektiv, Robert Jacobsson, böckerna ”Happy Happy”, ”Ätstört”, ”Det är vår tur nu”, ”Bögskräck”, för att bara nämna några. Hela listan är inte helt lätt att hitta, men på twitter kan man genom #hallongalan, få fram de vinnare som där utropat hurra!
Knappt är den galan över så tog Queerfilmfestivalen vid och under torsdagen kunde stadens alla fetischister shoppa loss på Astoria där Stockholm Fetish Weekend inleddes med en marknad.
Fredag blir det så en BDSM-fest på Astoria och fetischfestandet fortsätter på lördag dels genom att klubben Wotever har Mollena Williams, Elegy Ellem och Dj är Victor, och dels genom att fetischklubben Dekadance har fest på just Astoria.





På lördag är det så Feministiskt Forum en hel dag på ABF-Huset på Sveavägen. Mellan 10 – 17 pågår seminarier och föreläsningar liksom debatter och allt på temat ”Feminism så funkar det”.
Efter heldagen är det T-bana till Liljeholmen som gäller! Klockan 21.00 inleds då den stora efterfesten på Färgfabriken. Inleder gör FIs talesperson Sissela Nordling Blanco och bland DJs märks Apollo, Snygg-Jessica liksom ScaryMary med Langhoran. Liveakter och brandtal avlöser varandra till 03 på morgonkvisten.




Queerfilmfestivalen har på lördag kväll fest tillsammans med Drömfakulteten. Snabba puckar för den som vill vara med gäller dock eftersom OSA måste vara inne senast ett dygn innan – dvs senast 23.00 fredag kväll. På festen står PerFårMens på scen och musiken formuleras av Freshest, Femtastic och Moa Svan med vän.



Om det är krock mellan olika fester för queerfeminister och queerfetischister så är det brett utbud även på flatscenen denna helg!
Fredag kväll startar lugnt med Tjejfesten 1.0 på Blekholmsterrassen. DjHindocha är på plats med fotbollshjälten Caroline Seger från Tyresö FF. Vem vet, kanske Marta finns på plats också med hela Tyresölaget! Tala om patyhöjare!



På lördag har FemmeQ en fest för kvinnor 30+ på Tvålpalatset med Dj Christer Broman, dvs en superproffsig blandning av gammalt och nytt, schlager, disco och annan lättdansad musik. Öppet 20-01.
Klub KG har finalfest för säsongen på Kungsgatan 15 (lugn, lugn, de kör vidare under sommaren på andra ställen i stan). ”Swedish Dyke Vibes”, dvs Katja och Gunn, fixar enligt god tradition den bästa musiken!




Missa inte heller att Dansens Hus har en stor fest lördag kväll. 22-03 på Kulturhuset med urban konst av Nimoa Disturban Art, livejam med funkbandet HELGE som gör en fest där ett interaktivt möte mellan ”livemusik och dansgolv” möts!
Och MumsMums har på fredag kväll fest på Moderna Museet.
Så queert kulturuttryck har även tagit plats detta veckoslut.