Nu är det klart. Transinkluderande sci-fi-serien The Umbrella Academy slutar efter kommande säsong 4.

I senaste säsongen speglades verkligheten då vi fick se karaktären Viktor Hargreeves, som i tidigare säsonger gestaltats som kvinna, bli den man han alltid känt att han är. Victor spelas i serien av Juno/Inception-bekanta skådisen Elliot Page, som själv genomgått en likande resa och kom ut som trans i december 2020.

Elliot Page var själv med och utformade sin rollfigurs story i serien och berättelsen hyllades bland annat av ansedda HBTQ+tidningen Out som en av de bästa trans-utkomsterna någonsin.
Men nu är det alltså slut. Seriens skapare förvarnade dock om ett stundande avslut redan i juni då han i en intervju berättade att han hela tiden sett serien som en fyra-säsongers-deal.
– Netflix vill kanske göra mer men jag har en tydlig bild av hur det ska gå och vart jag vill sluta sa Steven Blackman till sajten tvline.com.

The Umbrella Academy visas i Sverige på Netflix och är en serie om ett gäng syskon med superkrafter som kan resa i tid och slåss mot onda krafter som vill förgöra vår värld.