Tycker du det börjar bli lite tjatigt att vandra Södra Förstadsgatan upp och ner så har även Köpenhamn rustat till fest idag. På Råduspladsen blir det gigantisk storbild och danskarna förväntar sig att ESC är kvar i Øresund ett år till! Gissa att det blir party i Kongens by då!
Men för alla andra som just nu befinner sig i ett lyckorus av Malmö-kärlek så är det såklart Folkets Park som gäller. På Amiralen fixar Wonk den sista av sina ESC-fester och på scen står den dåmera avgångna ESC-drottningen Loreen. Storbild är det i Folkets Park så det är bara att bänka sig där från sen eftermiddag och ta sig hem först vid 05 på morgonkvisten. Även inne på Moriskan är det storbilds-TV och så fest till 05.
På BeeBar är det tidigare Mr Gay Sweden Christo som spelar ikväll och baren har öppet till 02. SLM har fest i natt – med sin ordinarie klubb! Kanske (?) en fristad för melodi-trötta öron.



STOCKHOLM
Vill ni inte sitta hemma och uggla under själva ESC-sändningen så kan ni ta er till:
Zipper som har 7 stycken 52-tumsskärmar på plats och som utlovar en Eurovision Xtravaganza med Micke Hi och Alex Waller som DJs. Fri entré till 23.




På Kolingsborg som numera kör samlingsnamnet Paradise Garage är det öppet från 20.00 med fri entré till halv elva. Sändning av finalen såklart och så på nattakvisten utlovas en ESC-Surprise på scen… Emil Hellman, Makkan och Jonas Lindevik fixar de olika dansgolven.



Björnklubben har sin årliga storfest med tillresta brummare från hela Europa. I kväll är det huvudfest på K2 vid Skanstull. Här öppnar man klockan 19.00 för att hinna bygga upp stämningen till sändningen av ESC klockan 21.00. Sedan är det skönt svettigt fest till 03.



Läderklubben SLM har i alla herrans år sänt finalen men varit lite mer diskreta i sin marknadsföring. I år släpps alla hämningar och skamkänslor. Så på med läder och gummi och svettas ikapp med alla nervösa artister i Malmö. Klubben öppnar redan 20.00 och håller på till 03.



Det blir kalas och ESC-sändning även på Torget och SideTrack liksom på Posithiva Gruppen som fått nya fina utemöbler på plats!



I Jönköping och Skövde är det Pride-firande i kvadrat! Och lördag natt kan man kombinera hbtq- med ESC-fest (som om det skulle vara någon skillnad!).
Unga i Jönköping kan se festivalen på Fritidsgården Brunnen, lite eller mycket äldre gör klokt i att ta sig till RFSL-lokalen. Om ESC visas på den officiella Pridefesten på Silver framgår inte helt tydligt i förhandsinformationen, men en och annan schlager lär dunkas ut!
Var någonstans man ser ESC-finalen i Skövde i samband med HBTQ-dagarna har inte annonserats ut ännu – men kolla in Nyeport där festivalen har sitt centrum så kan mer information ha dykt upp idag.




I Göteborg är den självklara ESC-platsen BeeBar där en ny TV-apparat placerats ut lagom till festivalen! Här spelar ikväll Dj Tom. Gretas har såklart TVn igång med stolar och bord uppradade liksom barplatser med fin utsikt och här öppnar man redan kvart i nio och håller sedan öppet till 05.00.
Haket med ”Göteborgs fetaste uteservering” har fram till 15 juni All-Star Weekend i sin källare varje lördag – så även i natt!



I Ödeshög har man ESC-fest i regnbågens alla färger på Trehörna Wärdshus och hos RFSL i Kristianstad är det ESC-Pub på Heaven från 20.45 ikväll!




Så allt är nu klart för fest, underbar kitsch, glädje och sköna finska kyssar!