Huvudrollen spelas av Idol-vinnaren Nadja Kasanesh Holm och som livvakten Frank ser vi En underbar jävla juls Anastasios Soulis. QX fick ett snack med Nadja inför premiären.
 – Jag undrade om de hade ringt rätt person när jag fick frågan, jag har ju aldrig gjort musikal förut. Men sen kände jag att är det nån musikal jag ska göra så är det denna.

 Succéfilmen kom ut innan Nadja ens var född, men Whitneys musik har hon alltid haft koll på. Och den har en stor roll i musikalen.
 – Det är väldigt många fler låtar än i filmen och publiken kommer att känna igen många av Whitneys stora hits. Från How Will I Know och I Wanna Dance With Somebody till I Will Always love you.

Hur svårsjungen är egentligen I Will Always Love You, och har du stött på andra utmaningar i förberedelserna?
– Att sjunga den är inte så svårt. Utmaningen är att koppla på en ”storytelling” medan man gör det, att gräva i sig själv för att det ska bli trovärdigt. Det gäller att hitta rätt känsla.
 – Sen är det ju det dialektala… jag kommer ju från Piteå. Jag har aldrig tänkt på hur jag pratar, i mitt huvud pratar jag ju normalt (skrattar). 

Hur känns det att ”Stasse” är din Kevin Costner?
 – Han är fantastisk, och så trygg och lugn som person, vilket lugnar mig. Och han har så mycket erfarenhet av skådespeleriet. Jag tittade på Alla älskar Alice när jag var liten så i mitt huvud är han fortfarande tolv år, trots att han är 10 år äldre än jag är. (skrattar)