Greyson Chance som QX-Ronny träffade för en exklusiv intervju när stjärnan var i Sverige för att skriva musik, använder den stora släggan i en intervju med tidningen Rolling Stone när han berättar om sina erfarenheter av Ellen DeGeneres.

Som 12-åring blev ett klipp på Greyson viralt där han spelade piano och sjöng en tolkning av Lady Gagas Paparazzi. Det ledde till att Ellen bjöd in honom till sitt program där han gjorde sin stora tv-debut. Senare skrev han kontrakt med Ellens skivbolag eleveneleven och blev programledarens första signerade artist, en upplevelse som kom att bli extremt giftig.

Enligt Greyson var Ellen ett stort stöd det första halvåret och såg till att han fick ett topp-team runt sig. Visionen var att Greyson skulle bli den nya Justin Bieber. Och kanske var det därför som Ellen DeGeneres så gärna ville att han skulle se Bieber-dokumentären Never Say Never så mycket att hon skaffade fram den exklusivt till honom långt innan release. När det kom fram att han inte tittat på filmen blev hon enligt Greyson vansinnig och ringde hans mamma.

”Jag kommer aldrig att glömma det här. Jag hörde hur hon bara skrek: ‘Vilken slags mamma är du? Fattar du hur mycket jag ansträngde mig för att få fram den här till er, och så kan han inte ens sätta sig ner och titta på den?”

”Jag har aldrig träffat någon som är mer manipulativ, självcentrerad och opportunistisk än vad hon är” säger han till Rolling Stone.

Vidare beskriver han hur hon blev allt mer kontrollerande ju mer framgång han mötte. Men när hans andra satsning, Truth Be Told, Part 1, släpptes genom Ellens skivbolag och totalfloppade svalnade Ellens engagemang direkt.

”Hon övergav mig totalt. Jag kunde inte få tag på henne, fick inte prata med henne. Varje gång jag skulle vara med i hennes show möttes jag av ett fejkat leende. Hon frågade inte ens hur jag mådde eller hur jag hade det. Det vara bara ‘det här är vad vi ska prata om. Ses där ute’.

I Rolling Stone intervjun säger också Greysons mamma sitt om tiden då sonen var skriven till Ellens bolag.

”Ellen är en affärskvinna. Och om något inte trendar som hon önskar så släpper hon det, eftersom det är affärer för henne. Det är inte varmt och hjärtligt. Jag tror inte att hon bjuder in folk för att vara en del av hennes liv eller för att hjälpa någon utan att ha en plan för vad hon vill få ut av det. Och om det inte händer tillräckligt snabbt för henne så stänger hon ner det”.