Isabella Resmark är tillbaka i Robinson! Eller ja i alla fall, i Gränslandet, platsen där deltagarna genom dueller kämpar sig tillbaka till originalprogrammet. QX ringde upp den 27-åriga favoriten som pluggar till sjökapten på Chalmers.  I fjol fock hon ju så nesligt lämna realityn på grund av Covid-19.

Var det självklart att återvända till Robinson när du fick frågan om en andra chans?
– Absolut inte! När de ringde och frågade kändes det som att ens narcissistiska ex ringde och ville ha en tillbaka. Då var min första tanke att inte gå tillbaka till en ”toxic relation” så jag sa att jag ville fundera. Men sen insåg jag att jag ändå ville återvända för vår tid ihop var rätt bra.

Var det en besvikelse att hamna i Gränslandet?
– Alltså, det fick jag reda på i hotellrummet i Malaysia! Jag ylade så mycket att Christina och Sandra hörde genom väggen och direkt fattade att det inte var något bra.

Vad var skillnaden jämfört med första gången du var med?
– Första gången är som första kärleken: Man har inga förväntningar och blir nöjd för ganska lite. Medan andra gången sätter man mer gränser för man vet hur jobbigt det är…

Kvällspressen har skrivit om att årets säsong innehöll fler djurbesök än innan…
– Det var så mycket djur! Vi hade ormproblem, apor, varaner.. Och alla feta, hungriga mygg! Jag var som en utsatt kvinna på en krog där vidriga män ständigt närmade sig. Och aporna kom bara närmre och närmre oavsett om man skrek på dom. Dom var inte aggressiva, men som små nissar på att sno grejer. Hittade man nåt att äta så hade man snart en apa som tog andra halvan.

Hur var det att återvända med Sandra och Christina?
– Det var nice. Sandra är som sliskig lillebror och jag är faktiskt hos henne nu i Stockholm. Christina och jag har en lite komplicerad historia…vi bråkade hela tiden, vilket tittarna inte fått se. Det är en vänskap med massa chili och jag skulle beskriva relationen lite som Hercules-filmen.

Vad har du gjort sen du sist var med i Robinson?
– Jag har avslutat ett naturvetenskapligt basår och börjat dejta en tjej. Jag har helt enkelt blivit en duktig vovve.

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan?
– Så blandat! Det är kul för alla upp till 30 är glada i mig och tycker att jag är rolig. Men så fort folk passerat en dag över 30 så hatar dom mig. Särskilt de här äldre paren som gillar sin mustang, vars sexliv krackelerat och som ser fram emot sin Thailands-resa.  Dom vill typ göra med mig som franska folket gjorde med Marie Antoinette. Ofta är det de äldre männen som skriver att jag är en IQ-befriad homosexuell skata de vill bränna på bål.

Tittar du på årets Robinson?
– Ja, men jag tycker det varit halvdant hittills. Det känns inte som att det fått fart och jag vet inte ens om folk fattar att det numer går på hösten också.

Slutligen, nåt du vill tillägga?
– Jag har ”mommy issues” och söker en 48,5 år gammal kvinna som gillar nakenkatter och gillar att göra scones. Var är hon?

Men hade du inte flickvän?
– Jo, men livet är svårt i en långdistansrelation. Det är lite som att följa ett recept i en kokbok: Det blir bra och smakar gott, men ändå inte riktigt som på bilden.

Gränslandet visas på TV4 Play.