Ray Donovan handlar om en ”fixer”, en snubbe som Hollywoods skådisar, agenter och sportstjärnor går till när de vill ha hjälp med problem som inte kan lösas den vanliga vägen. Titelrollen spelas av Liev Schreiber (X-Men origins: Wolverine, Scream 3) och serien startar med att Rays pappa, som spelas av Angelina Jolies pappa Jon Voight, släpps från fängelset och därmed rör till hela Rays tillvaro.
I rollen som Lena, Rays lesbiska assistent dyker alltså The L-Words storfavorit ”Shane” upp, eller rättare sagt skådisen Kate Moennig. Lena tar emot alla samtal om saker Ray får uträtta och vet mer om hans affärer än någon annan.
– Lena är väldigt målmedveten och backar inte för någonting, men samtidigt får jag känslan av att hon vill göra mer än vad hon gör, säger Kate Moennig till afterellen.com.
Huruvida The L-Word-fans kommer att gillar Ray Donovan kan Kate Moennig inte svara på utan menar att det är två totalt olika serier. Hon vet heller inte om Lenas privatliv kommer att vara en stor del av serien, men redan i första avsnittet ser vi Lena lämna sängen där en annan brud ligger kvar.
– Lena dejtar antagligen bara henne just då. Hon är ingen förhållandeperson direkt, utan brinner för sitt jobb, menar Katherine Moennig.
Hon avslutar:
Ray Donovan är en serie om en massa personer med tveksamma avsikter, men alla är väldigt mänskliga med fel och brister. Men det är en grym show med bra skådisar så jag hoppas att alla kollar.

I nuläget finns ingen uppgift om att en svensk tv-kanal köpt in Ray Donovan. Men vi hoppas såklart att någon nappar på den här succéserien.