Under Pride förra året kammade Fritiof Ingelhammar hem tävlingen Mr Gay Sweden. Då hade han kommit ut bara för några månader sedan.
– För mig har vinsten betytt väldigt mycket. Jag har bättre självförtroende och vågar stå för den jag är. Innan ville jag många gånger inte nämna att jag är gay. Nu säger jag det stolt. Och det är coolare att vara Mr Gay, än vilken bög som helst.

Under tävlingen träffade han sin första pojkvän. Han var en av deltagarna och de var tillsammans i tre månader.

Efter vinsten startade han sin blogg på Qruiser. Via den och på hans Qruisersida hör många av sig. (På sidan står det att han söker en kille att baka med. Han gillar särskilt ananasbakelser och kallas sig själv ananasofil).

I nästan en vecka kommer han att tävla om Mr Gay-titeln nere i Prag och han kommer bland annat att bli intervjuad, uppträda och fotograferas.
– Sedan har man blivit ombedd att ta med sig en smakbit från Sverige, godis mat eller dricka. Jag tror jag tar med mig saltlakrits eller Marabouchoklad.

Vad tror du om dina chanser?
– Jag trodde inte att jag skulle vinna Mr Gay Sweden, men det gjorde jag, så jag tror att det finns chans att jag vinner tävlingen.

Vilka fördelar har du?
– Jag är ung, bara 20. Många andra är runt 30. Sen ser jag väldigt svensk ut, med blå ögon och blont hår.

Förra året representerade Erik da Silva Sverige, men efteråt var han besviken och tyckte att arrangörerna hade behandlat deltagarna som hundar. Maten var dålig och schemat fullspäckat.

Danmarks deltagare hoppade av tävlingen då deltagarna ombads göra en ”sexy car wash”. Han tyckte att arrangemanget var ytligt.
– Hoppas att det blir mindre ytligt i år. Jag har inget problem att göra en car wash, men det får inte vara en stor del av tävlingen, utan det måste kännas bra.
– Men jag tror att jag kommer att ha kul och jag har inte jättehöga förväntningar. Det här är en sak som bara händer en gång i livet.

Varför är det bra med sådana här tävlingar?
– Det är ju en bra ingång om man vill bli modell. Jag har väl inte riktigt de ambitionerna, men jag vill vara en bra förebild för unga homosexuella och visa på att det är viktigt att ha mål i livet, säger läkarstudenten.