I förra veckan och i helgen avgjordes Mr Gay Europe i Rom, Italien. Redan i början av tävlingen hoppade Danmarks representant Jobbe Joller av. Han protesterade bland annat mot delmomentet ”sexy car wash” och tyckte att för lite hänsyn togs till intellekt.

Någon som delar denna uppfattning är Erik da Silva, som åkte ner för att representera Sverige. När han först kom till tävlingen på tisdagskvällen och fick träffa de andra deltagarna tyckte han att stämningen var på topp. Men sedan dalade munterheten.
– Vi sov dåligt, vi åt dåligt och vi fick stå flera timmar i 40 graders värme. När vi skulle in till stan, fick vi en smörgås. Sen innan finalen fick vi kallt ris med lite grönsaker. Det är hundmat! Jag har en hälsa att ta hand om. Vi blev hela tiden behandlade som hundar!

Han tycker att Mr Gay Europe var oorganiserad och att informationen var bristfällig. Ingen talade om för deltagarna vad videon som de spelade in under ”sexy car wash” skulle användas till och schemat stämde inte.
– Mr Gay Sweden var en mycket bättre tävling. I den respekterades man för den man är.

Miguel Ortiz från Spanien tog hem Mr Gay Europe. Något som Erik ställer sig frågande till.
– Han som arrangerade tävlingen hade Miguel som favorit från början och gav honom massage. Det kan man inte göra om man vill uppfattas som seriös. Det fanns många bättre kandidater än vinnaren. Han kunde ju inte ens engelska. Hur ska han då kunna representera Europa?

Erik säger att han inte är ledsen för att han inte vann, men att han är ledsen för att tävlingen var som en cirkus.
– Hade jag vetat hur det skulle vara hade jag aldrig ställt upp. Jag står för mina åsikter och tänker inte låtsas att jag tyckte om tävlingen. Den får noll i betyg.

Spanske Miguel Ortiz vann tävlingen.