Den 26 januari 2018 startade då nyutkomna Ulrica Grafe ett häng för ”brudar som gillar brudar” i Örebro.

– Jag hade den hösten tagit steget ut ur garderoben, 52 år gammal. Och blev besviken när jag insåg att det inte fanns några mötesplatser i min hemstad Örebro, berättar hon.

Hon hittade andra flator genom sociala medier. De bodde i Stockholm och hon började åka till huvudstaden för att leva ut.

– Jag behövde verkligen träffa människor som var som jag. I Stockholm hittade jag till Hotellhänget och älskade det konceptet. Så jag frågade arrangörerna om jag fick starta ett Hotellhäng i Örebro, och de sa: Absolut! Kör!

Och det visade sig vara fler utanför Stockholm som längtat. På det första Örebro ”hänget” kom 150 personer.

– De kom hit från hela landet. Göteborg. Malmö. Öland. Haparanda. Norrköping. Säffle. Det var helt fantastiskt.

Succén skavde dock i vissa och Ulrica utsattes för näthat. Påhoppen blev fler och kom genom mejl och sms. För ett år sedan hotade hon med att polisanmäla de som inte slutade och då blev det äntligen tyst.

– Jag gissar att det handlade om avundsjuka. Där kom jag, en helt ny färsk flata och gjorde saker. Tog plats. Det verkade trigga vissa flator.

Men skam den som ger sig. Nu satsar Ulrica på ett stort femårsjubileum under namnet Club Hennes vilket äger rum på Scandic Grand Central i Örebro lördag den 28 januari. Eventet är helt gratis och kvällen kommer bjuda på allt från speed-dejting, musikquiz, dans och karaoke. Redan nu har 130 anmält intresse för att komma, och fler lär det bli.

– Jag har förstått att mina häng har betytt mycket för många. Jag peppar alltid nya och ensamma att komma och flera gånger har kvinnor kommit fram till mig och tackat för att de har blivit sedda och välkomnade. Att det har varit första gången de vågat sig ut. Det är så fint. Vi behöver mötesplatser för ensam är inte stark, säger Ulrica och fortsätter:

– Det är också fint att flera har hittat sin partner tack vare mina häng. Ett par träffades på första hänget och de är fortfarande ihop. Naturligtvis kommer de den 28.