När serien Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story skulle produceras behövde man inte söka tillstånd från familjerna till brottsoffren eftersom detaljerna från rättegången och polisutredningarna var offentliga.

Det ledde till att vissa anhöriga helt missade att serien som baseras på de brutala morden på deras närstående hade gjorts förens den plötsligt låg på Netflix-topplista.

– Jag förstår inte att man får göra så. Att man får använda våra namn och berätta alla de här detaljerna, har Shirley Hughes sagt till The Guardian. Shirley är mamma till Tony Hughes som blev Dahmers 17:e offer och vars historia utgör avsnitt sex av serien.

När skådespelaren Evan Peters i tisdags prisades på den TV-sända Golden Globe-galan för sin roll som mördaren Jeffrey Dahmer drogs såren upp ännu en gång.

I tacktalet nämnde Peters manusförfattaren och producenten Ryan Murphy, produktionen, sin familj och tittarna. Han konstaterade att det var ”en svår serie att göra och en svår serie att se” och avslutade med att han hoppas att något bra kom från det.

– Han borde ha använt tacktalet till att prata om offren och familjerna, säger nu Hughes till TMZ och tillägger att hon också gärna hade hört honom säga att Hollywood borde sluta berätta mördarnas historier och sluta glorifiera dem.