– Nu är det bort med alla tråkiga gamla skämt om att flator har fula frisyrer och gillar sina katter! Flator är skitsnygga, stilikoner och gör roliga tuffa grejer som att spela fotboll, göra musik och vara roliga, säger Moa Svan till QX.

Under en och en halv timme kommer flatorna ta över Pride Park för en fantastisk gala ledd av underbara Moa Svan. På scen står bland annat Eurovisionvinnare Loreen och komikern Nour el Refai.
– Sedan har vi bokat de bästa artisterna. Vi har stjärnor från USA, God-Dess and She och flatfavoriten Mariette Hansson, som efter sin insats i Tv4s idol fortfarande gör tjejer svaga i knäna med sin gura och sjukt snygga armar. Jag har aldrig sett sådana lesbiska armar nånsin på en singer song writer! Fine, att landslaget i fotboll är en lesbisk dröm med sina muskler, men MaryJet är inte dum hon heller. Apropå landslaget så skulle jag lätt kunna göra halva galan med alla snygga mål, fintar och slow motion-bilder på Fischer, Schelin och Asllani. Yum!

Men en gala utan priser är ingen gala och under kvällen kommer bland annat årets flata, årets stolthet och årets klubb att koras.
– Jag känner sådan stolthet när jag ser andra flator stå upp för sig själva och verka som om hela världen var en enda pridefestival. Otroligt inspirerande, och några av dom ska få priser på galan och det är en jury som bestämmer vilka, säger hon.

Missa inte Flatgalan Stora Scen/Pride Park. Fredag 2 augusti. 19.30-21.00. Och glöm för gudskull inte bort Pride Comedy kvällen innan, även de i Pride Park, klockan 16-17 med komiker som:

Matilda Berggren: Komiker och programledare för Ligga med P3, numer i Träna med P3. Uppträtt på Lunds Humorfestival, Pride Comedy, m.m.
Helena Sandström: Skådespelare. Kyss Min Plysch i P3 (med Moa Svan). Aktuell i föreställningen Zoo/ Kannibalsyndromet av Gertrud Larsson på Musik- och teatermuseet med premiär i höst.
Shanthi Rydwall Menon: Komiker och imitatör i Carpe Fucking Diem i P3 och i Robins i SVT.
Moa Svan: Har band annat hörts som programledare för Morgonpasset och Kyss Min Plysch i P3. Grundade den feministiska humortrion Humormaffian med Pernilla Hammargren och Liv Elf Karlén. Leder nu Moa Svan med Gäster.
Pernilla Hammargren: Komiker. Humormaffian, Pride Comedy, Lunds Humorfestival, m.m. Hörts i P3 Humorhimlen med IRL. Gjort inslag i Moa Svan med Gäster.

Pride comedY: Estraden/Pride Park. Torsdag 1 augusti. 16.00-17.00