Koloni har intagit Stockholm City

Sedan i juni i år kan man både äta och dricka på Koloni Strömparterren i Stockholm. Jonas Sandström har öppnast Koloni mitt i Strömmen och serverar både mat och fika. Dessutom har caféet fullständiga rättigeheter.
– Vi har smygöppnat, säger Jonas när vi sitter på uteserveringen opch blickar bort mot Carl Milles skulptur Solsångaren som står längst ut på den halvrunda udden. Men trots att vi intre gått ut stort med det så har gästerna hittat hit.
Mellan Kungliga Slottet och Kungliga Operan kan man numera bland annat äta ekologisk glass, KRAV-märkt lax och KRAV-pannkakor. Jonas är noga med vad han serverar.
– Det är viktigt för mig att det är KRAV-märkt och att det är ekologisk mat vi jobbar med. Jag vill inte ha några halvfabrikat eller någon låtsasmat. Vi tar ansvar och serverar allt från ekologiskt vin till fair trade kaffe.
– Jag köpte en Magnum-glass härmodagen och tittade på innehållsförteckningen, det finns ju ingenting som är äkta i en sån glass, det är ju ett kemiskt experiment, säger Jonas.