Att Håkan Hellström gjorde ännu en fantastisk spelning på hemmaplan, och att det delvis sjömansklädda publikhavet gick totalt bananas, är knappast något ni inte har hört förut. Det var kanske inte lika magiskt som hans förra besök 2010, men som väntat en av festivalens höjdpunkter och mest välbesökta spelningar.

Samma sak med The Knife, även om det man hört förut om dem, som fortfarande stämmer, är att allt är mera en konstinstallation än en ordinarie konsert. Nog för att den på senaste skivan ibland nästan olyssningsbara musiken blir långt mera självklar live – det är rätt underhållande med synkrondansande mysdressklädda skådisar och självlysande instrument – men för det mesta känns det mera märkligt än bra.

Nä, det som var ohotat bäst igår var ett två timmar långt DJ-set med mannen som brukar få äran för att ha uppfunnit discon, italienaren Giorgio Moroder.

Tänk att någon på ert bröllop rullar in farfar i DJ-båset, som med hjälp av er odräglige kusin får hjälp att sätta på Donna Summers Love to Love You Baby och Limahls Never Ending Story för alla gäster…

…men tänk sen att istället för ert bröllop är det ett provisoriskt dansgolv uppbyggt intill en liten sjö med en gigantisk discokula svävande i luften hängandes i en kran, och istället för att släkten är där så är det Sveriges hipster-elit som i välansade skägg och Miss Li-hattar dansar så svetten sprutar. Dessutom är det inte er farfar som spelar, utan mannen som faktiskt skrev Donna Summers Love to Love You Baby och Limahls Never Ending Story, och som dessutom radar upp dansanta versioner av andra hits han skrivit/producerat som; Take My Breath Away, Call Me, I Feel Love, Flashdance och Hot Stuff!

Det var fullständigt briljant och en magisk stund! När bokar någon in denna 73-årige Avicii till Pride? Resten av gårdagens artister, som Sibille Attar, Rodriguez, Angel Haze, Of Monsters and Men, Haim, Bat for Lashes och Miguel får hur bra de än var i vissa fall känna sig besegrade av denna legend.

Idag stänger festivalen med artister som Phosphorescent, Public Enemy, Kendrick Lamar, James Blake, Little Boots och Alicia Keys. Dessutom körs det parallellt en massa filmpremiärer som Monica Z, Before Midnight och Liberace-filmen Behind the Candelabra.

Vi ses i Slottsskogen!