OG Bella släpper äntligen sin EP Mellan tvivel och tillit där en alternativ hiphop-värld som möter elektroniska element. Enligt OG Bella själv bygger musiken på organiska ljud som stråkar, fioler och pianos som möter svävande synthmattor och lekfulla trummor med choppade vocals. Hon droppar UK Garage, house, downtempo och Jersey club som referenser som en röd tråd i sångstrukturen och ljudmattorna. Långa uppbyggnader som leder till detaljrika och fylliga refränger & outros. 

Inspirationen till texterna kommer från relationer och sorg, i synnerhet hjärtekross. Melankolin är genomgående.
– Jag vet inte varför jag är bra på det egentligen. Det kan vara ”the victim mentality” inom mig som vill stanna i uppgivenheten och marineras där tills jag slängs på grillen och tänds i lågor. Eller så kan det vara den rationaliserande sidan av mig som försöker förstå genom att gräva och dissikera mina fynd. Eller så kanske jag var Shakespeare i mitt förra liv.

Bruden som hjärtekrossaren bygger på…hur hittade ni varandra och vad har ni för relation idag?
– Vi träffades tyvärr på Tinder (skrattar), och ni vet väl vad dom säger – ”what happens on Tinder stays on Tinder”, så med andra ord är det idag mitt ex.

EP:n gästas av Broder John, JËLLY, Ikhana, AYLA och Yari Blue, personer OG Bella ser upp till och sökt samarbeten med. Vissa är queer, andra inte.
– Det är definitivt en milstolpe för mig att äntligen fått till dessa samarbeten. Jag inspireras enormt av dom, deras sätt att uttrycka sig på är ”right up my alley” så att säga. Yari Blue som varit med och producerat ’Långsamt (buckle up)’ och även hörs på sången, är också queer men dom andra vågar jag inte uttala mig om. Förhoppningsvis är dom inte straighta, för vem fan vill vara det egentligen?