Här är ensemblen till musikalen ”Livet är en schlager”

Jonas Gardell skriver manus och regisserar, Fredrik Kempe gör musiken, Peter Jöback spelar transan Candy Daling, Christer Lindarw gör kläderna medan Edward af Sillén är regiassistent. Nästa års stora musikalsatsning visar sig vara rena rama gaykaramellen.
– Det är är en drömensemble, sa Jonas Gardell på dagens presskonferens. Alla som är med är mina förstahandsval.
”Livet är en schlager” är från början en film som kom ut år 2000 med Helena Bergström och Jonas Karlsson i huvudrollerna. Filmen, som handlar om fyrbarnsmamman Mona som drömmer om att få vara med i Melodifestivalen, fick pris som Årets film på QX Gaygala 2001 och ska nu alltså bli musikal med idel stjärnor i rollerna – och med ett helt nytt manus av Jonas Gardell. Dessutom har Fredrik Kempe skrivit 16 nya låtar till musikalen. Däribland ”Annars vore jag inte jag” som framförs av Peter Jöback.
Christer Lindarw har redan hört några av låtarna.
– Jag har väl hört tio av låtarna och minst fem av dem är svensktoppsettor, säger Christer. De kommer att ligga på Svensktopopen i flera år.
Helen Sjöholm spelar rollen som Mona medan Johan Glans spelar hennes man Bosse. I filmen var det Regina Lund spelade rollen som dryga popdivan Sabine, i musikalversionen blir det Frida Westerdahl som får axla den rollen. En roll som dessutom fått ta större plats i musikalen.
– Jag var ju tvungen att ha någon att skriva bitchiga one-liners till, säger Gardell.
I rollen som cp-skadade David ser vi Jonas Helgesson. Jonas gjorde i våras sin första Sverigeturné med soloföreställningen ”Inte bara cp” och drog ner presskonferensen största skratt då han berättade när han kom hem till Jonas Gardell för att prata om en roll i en musikal.
– Jonas berättade om ”Livet är en schlager” och frågade mig sedan om jag ville vara med. Jag sa ”i vilken roll då hade du tänkt?”.
Jonas Gardell säger att han gillar projekt där det finns en viss risk att det kan bli katastrof. Det är då han blir som mest taggad. Och när Jonas får veta att premiärdatumet är satt till den 11 september blir han lätt mållös…
– Oookej… Där ser man. (skrattar)

”Livet är en schlager” har premiär på Cirkus, Stockholm den 11 september. Biljetterna släpps den 19 nov.

Hör Helen och Peter berätta om sina tankar kring ”Livet är en schlager”