Aktuella ämnen

Hela Sverige Bakar-Tommie är en lugn tårtkung

I kväll är det premiär för en ny säsong av Hela Sverige Bakar och vi får inte bara en, utan TVÅ bögbakare denna omgång. QX har såklart tagit ett snack med båda. Först ut är Stockholmaren Tommie Wennberg.

Hur kommer det sig att du är med i Hela Sverige Bakar?
– En kollega tipsade mig om att jag borde söka så skickade in en Instagramlänk. Jag har nämnligen bakat mycket åt folk på jobbet, mest tårtor. Jag bakar oftast för att slappna av.

Hur var inspelningarna, vad är den största skillnaden från att se det på tv?
– Det är så mycket som händer runt omkring med långa arbetsdagar och en del stress. För är du inte klar så är det bara så, då får man stå sitt kast om man inte levererat på den tiden de sagt. Grejen är att man kan kolla på klockan om man är under tidspress hemma, men i programmet får vi bara veta hur mycket tid det är kvar när de ropar ut det.

Vad är din styrka/paradgren?
–  Bakade cheesecakes är en favorit. Rent arbetsmässigt är jag en lugn person som sällan blir stressad.

Din svaghet?
– Tidigare har det varit bröd men efter att jag köpte en termometer blev det bättre. Jag mäter innertemperaturen i bröden nu.

Vad äter helst för bakverk?
– Jag äter allt möjligt men princesstårta är väldigt gott. Och rent generellt gillar jag choklad och kolasås. Efter Hela Sveriges Bakar har jag testat att göra tartes, och häromdagen fick jag till en riktigt bra med lemoncurd.

Berätta om dig själv!
– Jag bor med min karl i Stockholm, kommer från Skövde från början och har bott i Göteborg. Jag har även varit Japan och Australien där jag pluggade japanska och marknadsföring. Vi har tre hundar, två pomeranians och en chihuahua/pekinese som tar ganska mycket tid. Tidigare spelade jag saxofon men det har jag lagt ner nu.

Du jobbar på H&M, är du modeintresserad och vad gör du i rollen som affärsutvecklare?
– Jag har varit det inte men är det inte så mycket längre. Som affärsutvecklare ställer jag krav på interna affärssystem och just nu jobbar jag med inköpssystem.

Framkommer det att du är gay i programmet?
– Jo, jag tror de säger det i introvideon när jag presenteras.

Namn: Tommie Wennberg
Ålder: 42.
Yrke:  Affärsutvecklare.
Civilstånd: Gift.
Bor: Stockholm
Ser helst på tv: Jag jobbar hemma två dagar i veckan och då brukar jag ha på tv:n i bakgrunden. Jag ser allt från The Messenger och Ally McBeal till Revenge är bra. Jag gillar också bra skräck eller sci-fi.
Har alltid hemma i kylen: Smör finns alltid hemma.
Lyssnar helst på: Populärmusik. Just nu är jag inne på Cassettes My Way.
Om du var en bakverk: En princesstårta med flera spännande lager.

Publicerad 2023-09-27

Hjälp oss att komma ut

För att QX som månads- och nyhetstidning skall kunna fortsätta ge röst åt regnbågssamhället i hela sin fantastiska bredd behöver vi ditt stöd!

Som prenumerant får du månadstidningen digitalt före alla andra och du kan även välja att få den hemskickad. Med ditt stöd kan vi fortsatt komma ut!

Stöd oss här