STOCKHOLM.

Trots att inte en snöflinga syns i den mystiskt uppvärmda huvudstaden, så är det klimax på klubbarna under Pink Christmas och Lucia-helgen!
Fredag natt blir det stort Luciafirande på Paradise Garage och på Slakthuset där Miss Inga har dragit ihop ett luciatåg!
Fredag kväll är det dessutom premiär för Katja Gustafssons electroklubb Space Banana. Klubben har landat på Staybar, Götgatan 99 och förutom Katja spelar Wiktor Sjövall och CCUNTCC på electro-golvet och inne i Deep House-loungen spelar Dust of the Sun, Alexander Erwik och Le Bitch.
Fredag betyder såklart att det är förfest på Urban Deli, Bistro by Adam, Torget och Side Track. SLM har vanlig fredagskväll inför lördagens stora halabaluns.






För hos SLM denna lördag i Pink Christmas är det traditionellt klubbens kanske mest omtalade natt! Dignande julbord bjuds det på när killarna bjuder in kollegorna i läder/BDSM/Fetisch-branschen. En natt då läderfolk av alla kön och sexualiteter samlas för att njuta av varandra! Vilken helt ljuvlig hedonism!
Lördagen inleds såklart på Torget där det 18.00 blir kröning hbtq-världens egen Lucia. Admira Thunderpussy är årets Lucia och en alldeles unik Luciaklänning har tagits fram och kommer avtäckas. Den är i år designad av Linn Enarsson. En ny häftigt tradition skapas nu där en ny Luciaklänning presenteras varje år! Läs mer i vår tidigare artikel.
Lördag natt har Paradise Garage en Sleazy fest med alla tre våningarna öppna. Apropå Kolingsborg är det fortsatt ganska snurrigt om när hela rasket skall rivas. Nya turer kring Slussenprojektet gör att vi alla är lite brydda – inte minst klubbchefen Bernhard. Så snart QX vet mer meddelar vi när huset med klubb förflyttar sig till det eviga Paradiset!
Lördag betyder också att Zipper har öppet. Och det har man med en ”finalfest för denna säsong”. Inget jul och nyårsöppet alltså på Zipper. Så passa på denna Pink Christmas-helg som fått namnet Jungle Christmas!
Och för de som aldrig får nog av tomtar i tighta kallingar så kan vi tipsa om att Basement har ett Underwear-party som pågår ända till 07.00.
Pink Christmas fortsätter på söndagen med Regnbågsmässan som lyckligtvis startar först 18.00 så alla festglada hinner sova sin gottesömn. Men 18.00, Johannes Kyrka, då är vi alla där och lyssnar till Stockholms Gaykör liksom Erik Toro, höra Malin Strindbergs predikan och vara med när Regnbågsfonden överlämnar årets insamlade medel till SMUG och RFSL.
Och dessförinnan så är det såklart Urban Deli som gäller där det i Sickla blir Luciatåg 13.30 och sedan 14.30 vid Nytorget!






Och lyssna här: Regnbågsfonden alltså startade i våras av Mälarpaviljongen och sedan fått en rejäl sjuss under året samlar in pengar till arbetet för hbtq-personers rättigheter i Uganda. Ni som såg Stephen Fry tampas med präster och ministrar i TV fattar nivån på läget i landet.
Under denna helg kan de som väljer en Pink Christmas-drink för en hundring (eller rosa skumpa som finns på Wienercafét) ger samtidigt 5 kronor till Regnbågsfonden.

Här erbjuds denna väg att visa sitt stöd: