Bakom stora svenska artister så som Daniela Rathana, Agnes och Shy Martin gömde sig låtskrivaren Kerstin Ljungström. I år har hon etablerat sitt namn på topplistorna med debutalbumet “Till dig”.

Tre höjdpunkter för dig 2023?
– Mina höjdpunkter det här året var att släppa mitt debutalbum “Till dig”, göra mina första konserter och att bli nominerad till P3 guld!

…och det sämsta?
– Det sämsta som hände under året var fakturan som jag fick efter att min hund behövde vara en natt på djursjukhuset. Jag gör allt för min hund, men fyfan vad dyrt det blev.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Jag skulle vilja hylla min tjej Fanny för att hon har stöttat mig så mycket det här året och även skrivit albumet med mig. Sen mitt band som jag har haft så kul med och som backat mig massor. 

Något du ångrar att du inte gjorde 2023?
– Ingenting faktiskt! Och det är väl den bästa känslan man kan ha?

Hur firar du nyår?
– Vi firar några vänner med god middag och lite lugnt runt tolvslaget då vi har hund. Men fokus ligger på middagen och att vi får umgås.

Vad är en lärdom efter 2023?
– Att våga tro på sin magkänsla.

Vad ser du mest fram emot 2024?
– Att jag ska åka på min första turné! Det ska bli så roligt att äntligen få dra ut och träffa människorna som lyssnar på min musik. Aldrig sett fram emot något så mycket som detta.

Aaron de Aguiars transition följs av hundratusentals på hans Tiktok- och Instagram-konton. I år önskar han att hylla alla transpersoner som delar med sig av sina erfarenheter och han hoppas på att få släppa mer musik under 2024. 

Tre höjdpunkter för dig 2023?
– En väldigt oväntad, men verkligen en höjdpunkt var att jag flyttade tillbaka till min hemstad Göteborg, samt att jag fick flytta in i en liten vindslägenhet, som blivit världens mysigaste lya. Sedan växte mitt Instagramkonto sig större och jag nådde 250k följare. Det var verkligen en ”milestone” för mig!

…och det sämsta?
– Kommer faktiskt inte på något som varit ”sämst” (skrattar).

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Jag skulle faktiskt vilja passa på att hylla transpersoner överlag, alla de svenska profiler vi har i framkant som delar med sig av sina erfarenheter och liv, men också varje trans-individ som gör det den behöver för att trivas i sin kropp. Det är en resa som kräver mycket mod, därför är det otroligt värd att hyllas! 

Något du ångrar att du gjorde 2023?
– Nä, jag försöker faktiskt att inte ångra mig så mycket i livet. Jag tror starkt på att det är bättre att bara plocka de lärdomar som kommer till en, och sedan gå vidare! Så kan man ta andra beslut i framtiden. 

Hur firar du nyår?
–Nyår är ännu lite oklart, det blir antingen party eller hemmakväll! Båda alternativen känns lika bra! 

Vad är en lärdom efter 2023?
– Under 2023 lärde jag mig att den absolut viktigaste relationen en människa har är den en har till sig själv, och att den behöver vattnas och vårdas med ömhet för att kunna blomstra. 

Vad ser du mest fram emot 2024?
– Jag ser fram emot typ…ALLT! 2023 bjöd på så mycket, och jag är bara ivrig och taggad på vad 2024 än har att erbjuda mig. Mer musik ska släppas i alla fall, det är en sak som är säker! Sen hoppas jag på att nå ut till fler med mitt nya tiktok-konto @aarondeaguiarmusic där jag bara lägger ut klipp med min svenska musik!

Filip Stiller Borowicz syns mer och mer i TV4. Nyheterna, Efter Fem och nu även Nyhetsmorgon. I augusti hamnade han på QX-omslag efter att flera läsare hörde av sig och undrade vem den nya “snyggingen” i TV4 var. 

Tre höjdpunkter för dig 2023?
– Att jag får vara en mer regelbunden del av Efter Fem. Sedan när jag fick rapportera om Eurovision i Liverpool när Loreen vann och till sist när jag fick hamna på QX-omslag.

…och det sämsta?
– Förutom oron över världsläget, med krig, kriser och allmänt depp, är det sparpaketet på TV4.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– P3-profilen Linnéa Wikblad för att hon är så förbannat otvunget rolig i Morgonpasset.

Något du ångrar att du gjorde 2023?
– Investerade pengar i aktier som gick åt skogen.

Hur firar du nyår?
– Hemma i Stockholm, förhoppningsvis med vänner och någon form av quiz.

Vad är en lärdom efter 2023?
– Att undvika att äta eller träna sent på kvällen, det gör under för sömnen. Och om man bara överlever de första tre-fyra passen så går det helt okej att styrketräna på morgonen.

Vad ser du mest fram emot 2024?
– Ett år som förhoppningsvis innebär början på en vändning i ekonomin. Och så ska jag åka till VM i konståkning i Montreal i mars och vara domare, det är jag förstås oerhört taggad inför.