Camille Marchadour är en 32-årig fransk-svensk kille som gått från dansare till sångare och precis har lanserat sitt musiksoloprojekt.
– Jag flyttade hit för att arbeta som dansare på Skånes Dansteater i Malmö, och blev så förtjust i Sverige att jag bestämde mig för att stanna här även efter det att jag slutade på danskompaniet.
Men plötsligt hände också något väldigt tragiskt i hans liv, en nära vän till Camille blev mördad i ett homofobiskt hatbrott.
– Det var en av mina bästa vänner som också betytt så otroligt mycket i just att bekräfta mig som queer. Efter det insåg jag att jag behövde leva ett mer autentiskt liv och jag förstod att det betydde att jag skulle arbeta med musik.

Han har hittills släppt singlarna Why is it so Hard och senast nu, Fire Me och beskriver sin musik som ”någonstans mellan disco, synth-pop, 80/90tal influerat av EuroDance”.
– Jag vill att publiken ska känna sig manad att röra på sig när de lyssnar på min musik, att de vill dansa och för en stund kan drömma sig bort till en annan planet.

I pressreleasen inför singelsläppet pratar du om varför det är så svårt att släppa taget när något samtidigt bränner, är det något som speglar ditt kärleksliv också?
– Ja, det är definitivt en vardaglig kamp och inte bara något som rör mitt kärleksliv. Att växa upp som queer betyder att en i väldigt ung ålder blir utsatt för en viss nivå av fientlighet, som sedan följer en genom hela livet. Jag tror att vi vänjer oss vi det på något sätt och det känns nästan familjärt efter ett tag, kanske är det omedvetet? Senare i livet inser en att det inte är hållbart och att det skadar en. Då vill en bort från det, men det känns samtidigt som att en förlorar en bit av sig själv. Det är väldigt förvirrande. Jag tror också på människor, på det goda i dem. Jag vill ge dem en andra chans och utrymme att göra misstag, för ingen är perfekt och vi borde alla få en andra chans.

Du är singel, vilken typ av killar brukar du falla för?
– Nuförtiden faller jag bara för dem som inte vill ha mig! Men jag jobbar på det. Skämt åsido, så har jag inte riktigt någon typ. Jag skulle vara rädd att gå miste om en fantastisk person om jag följde strikta regler.

Ditt tidigare singelsläpp ”Why is it so hard” låter…lite dirty, men den handlar om något annat?
–  Jag tyckte det var kul att titeln antyder något själva låten egentligen inte anspelar på, även om det förstås finns där också. Låten handlar om en person som ljög för mig och hade sex med andra trots att vi hade kommit överens om att ha ett monogamt förhållande. Jag tror att vi ibland gör sådana saker för att kroppen och medvetandet är frånkopplade från varandra. En kan förstå ”Why is it so hard” som en förvirrad fråga, eftersom en faktiskt inte förstår varför kroppen reagerar på det sättet och får en att göra vissa saker.

Slutligen, en HBTQ+artist som inspirerar dig?
– Det finns så många HBTQ+artister som jag älskar, men Lady Gaga är min queen.

https://www.instagram.com/camillemarchadour/

 

Foto: Jim de Block